Witam
Chciałbym, aby logo podążało za krzywą na moim szkicu, tak aby na mojej blasze po zwinięciu w stożek moje logo wyglądało prosto.
Załączam kilka zdjęć.
FYI, korzystam z Solidworks 2016
Witam
Chciałbym, aby logo podążało za krzywą na moim szkicu, tak aby na mojej blasze po zwinięciu w stożek moje logo wyglądało prosto.
Załączam kilka zdjęć.
FYI, korzystam z Solidworks 2016
Witam!
Spójrz na tę funkcję:
http://help.solidworks.com/2012/English/solidworks/sldworks/hidd_dve_surf_wrapping_sketch.htm
Witam
Dlaczego nie usunąć materiału z walcowanego elementu.
Zrób bryłę, odejmij logo, a następnie konwersję blachy.
Niech moc będzie z wami.
Witam
Dla mnie zrobiłbym jak OBI WAN, plan, potem szkic na nim i normalne usunięcie materiału z blaszanego stożka.
Właśnie testowałem rozwiązanie OBI WAN, działa bardzo dobrze
Rozwiązanie OBI WAN działa.
Załączam zdjęcia.
Z drugiej strony, DXF strony wewnętrznej to nie to samo, co strona zewnętrzna!
Spróbuj zobaczyć za pomocą szkicu na planie, a następnie normalnego usuwania materiału przez wszystko. Zwykle powinieneś mieć swoje plany w środku stożka.
Usunąłem materiał przez wszystko z przedniej płaszczyzny (która znajduje się w środku stożka)
Czy zaznaczyłeś również pole normalnego usuwania materiału?
Co nie jest takie samo?
Jest prawdopodobne, że istnieje różnica w rozmiarze, ponieważ znajdujesz się w stożku na zakrzywionej powierzchni.
Logiczne jest więc, że znajdziesz różnice w bokach między górą a dołem.
Niech Moc będzie z wami.
ac cobra 427 : Co masz na myśli dla normalnego usuwania materiału?
OBI WAN : Tak, rozumiem, że to logiczne, że mam przerwę między 2 stronami (ponieważ jest na stożku), ale nie jest ona regularna, jak na "R" na obrazie, który załączyłem powyżej.
Czy możesz opublikować część?
Niech Moc będzie z wami.
W załączeniu znajduje się plik Solidworks
Spojrzałem na część, zwłaszcza na R, przepraszam, ale nie widzę dla mnie żadnej różnicy.
Niech Moc będzie z wami.
Sprawdź ponownie i zobacz, czy jest lepiej
Idealny AC Cobra 427! Widzę, że po stworzeniu blachy trzeba usunąć materiał!
Tak, absolutnie, i tam masz możliwość normalnego usuwania materiału.