Szkic na planie

Witam
Podczas rysowania linii szkicu na moim rysunku w celu uzyskania wizualnych separacji, nie mam tego samego typu linii mieszanej (sprawdzonej pod kątem konstrukcji), gdy rysuję prostokąt lub linię
(czerwoną linią dla budowy, w zielonym prostokącie dla budowy)
image
Oto ustawienia moich mieszanych pociągnięć
image
Czy ktoś ma to samo zjawisko? :ghost:
SW2023SP5

Witaj bidule,
Nie mamy wersji 2023, nadal mamy 2022SP4,
Napotkałem ten problem, że musisz przerobić (lub przerobić kopię do testów) mapy bazowej, ponownie określając typy linii.
Wypróbuj to i informuj nas na bieżąco.
Powodzenia.
@+.
AR.

Nie martw się dla mnie (ta sama wersja i sp):

Dla Twojej informacji, linia i prostokąt, narysowane na pustym tle, bez wstawionego widoku.

2 polubienia

Rzeczywiście, na pustym tle nie ma problemu.
Kopię i trzymam cię w soku

1 polubienie

Wynik moich testów:

• podczas rysowania linii konstrukcyjnej ==> linia mieszana (krótka)
  • kiedy rysujemy linię, a następnie przekształcam ją w linię konstrukcyjną ==> długa linia mieszana
  • kiedy rysujemy prostokąt, a następnie przekształcam go w linię konstrukcyjną ==> długą linię mieszaną
    Werdykt (przynajmniej w moim przypadku): gdy przekształcasz linię prostą, zakrzywioną lub inną w linię konstrukcyjną ==> długą linię mieszaną
    Tak więc gdzieś musi być krótka informacja o linii mieszanej dla linii konstrukcyjnych narysowanych ikoną " linia konstrukcyjna "
    image
1 polubienie

Dla mnie nie ma obaw:
SLDWORKS_CbpL9m2Dq3

2 polubienia

Nie mam tego problemu z pustymi mapami bazowymi

2 polubienia

Powinno to pochodzić z opcji w " Właściwości dokumentu ":

1 polubienie

Witam @Le_Bidule

Czy nie miałbyś warstwy z własnym formatem dla linii konstrukcyjnych?

Zobacz tutaj, czy korzystasz z " brak " lub na ustawionej warstwie.

I/lub we właściwościach linii:

Wiedząc, że na pustym planie powinno być na " brak ", wyjaśniałoby, dlaczego tylko już zmodyfikowany dokument ma problem.

3 polubienia

Ben! jak mówi Sylk, w dalszej części warstw byłyby rodzaje linii... Do zobaczenia.

1 polubienie

Sprawdziłem to wszystko ... :rage: To prawdziwy ból głowy, ale znajdę :face_with_monocle:

Możesz spróbować:
1- z szablonem dokumentu SW - jeśli zachowanie jest zgodne z oczekiwaniami, jak na mojej stacji roboczej, porównujesz właściwości dokumentu.
2-Za pomocą sw Rx resetujesz profil fabryczny na 1 sesję, aby sprawdzić i jeśli wszystko jest w porządku, zrzut ekranu właściwości dokumentu

W obu przypadkach sprowadza się to do rozegrania 7 różnic! :rofl:

Edycja: Inny test zmienia aktywną warstwę przed testem, aby sprawdzić, czy pb jest połączona z warstwą, czy nie.
Edit2: opublikuj swój pusty szablon dokumentu, aby sprawdzić, czy odtworzymy pb, wstawiając widok, a następnie linię konstrukcyjną.

2 polubienia