Witam
Podczas rysowania linii szkicu na moim rysunku w celu uzyskania wizualnych separacji, nie mam tego samego typu linii mieszanej (sprawdzonej pod kątem konstrukcji), gdy rysuję prostokąt lub linię
(czerwoną linią dla budowy, w zielonym prostokącie dla budowy)
Oto ustawienia moich mieszanych pociągnięć
Czy ktoś ma to samo zjawisko?
SW2023SP5
Witaj bidule,
Nie mamy wersji 2023, nadal mamy 2022SP4,
Napotkałem ten problem, że musisz przerobić (lub przerobić kopię do testów) mapy bazowej, ponownie określając typy linii.
Wypróbuj to i informuj nas na bieżąco.
Powodzenia.
@+.
AR.
Nie martw się dla mnie (ta sama wersja i sp):
Dla Twojej informacji, linia i prostokąt, narysowane na pustym tle, bez wstawionego widoku.
Rzeczywiście, na pustym tle nie ma problemu.
Kopię i trzymam cię w soku
Wynik moich testów:
- podczas rysowania linii konstrukcyjnej ==> linia mieszana (krótka)
- kiedy rysujemy linię, a następnie przekształcam ją w linię konstrukcyjną ==> długa linia mieszana
- kiedy rysujemy prostokąt, a następnie przekształcam go w linię konstrukcyjną ==> długą linię mieszaną
Werdykt (przynajmniej w moim przypadku): gdy przekształcasz linię prostą, zakrzywioną lub inną w linię konstrukcyjną ==> długą linię mieszaną
Tak więc gdzieś musi być krótka informacja o linii mieszanej dla linii konstrukcyjnych narysowanych ikoną " linia konstrukcyjna "
Dla mnie nie ma obaw:
Nie mam tego problemu z pustymi mapami bazowymi
Witam @Le_Bidule
Czy nie miałbyś warstwy z własnym formatem dla linii konstrukcyjnych?
Zobacz tutaj, czy korzystasz z " brak " lub na ustawionej warstwie.
I/lub we właściwościach linii:
Wiedząc, że na pustym planie powinno być na " brak ", wyjaśniałoby, dlaczego tylko już zmodyfikowany dokument ma problem.
Ben! jak mówi Sylk, w dalszej części warstw byłyby rodzaje linii... Do zobaczenia.
Sprawdziłem to wszystko ... To prawdziwy ból głowy, ale znajdę
Możesz spróbować:
1- z szablonem dokumentu SW - jeśli zachowanie jest zgodne z oczekiwaniami, jak na mojej stacji roboczej, porównujesz właściwości dokumentu.
2-Za pomocą sw Rx resetujesz profil fabryczny na 1 sesję, aby sprawdzić i jeśli wszystko jest w porządku, zrzut ekranu właściwości dokumentu
W obu przypadkach sprowadza się to do rozegrania 7 różnic!
Edycja: Inny test zmienia aktywną warstwę przed testem, aby sprawdzić, czy pb jest połączona z warstwą, czy nie.
Edit2: opublikuj swój pusty szablon dokumentu, aby sprawdzić, czy odtworzymy pb, wstawiając widok, a następnie linię konstrukcyjną.