Szkicowanie na Solidworks i konstrukcjach spawanych

Witam

Właśnie zmieniłem oprogramowanie, z Inventor na Solidworks.

Chcę stworzyć balustradę "projektową", aby mieć dla mojego klienta dokładniejszy widok na jego projekt.

Chciałbym zamontować linie balustrad za pomocą konstrukcji spawanych.

Przede wszystkim stworzyłem szkic, aby zrównoważyć moje długości.

Jednak na moim 3D widać tylko poręcz.

Dziękuję za pomoc.

1 polubienie

Witaj Aurélien, czy mógłbyś nam pokazać zrzut ekranu, abyśmy mogli lepiej zrozumieć Twój problem???

Z góry dziękuję

G.

1 polubienie

Witam

Zapraszam do skorzystania z tego linku. To samouczek, który zrobiłem jakiś czas temu.

Pozdrowienia.

2 polubienia

@Yves:

Ta strona jest niedostępna

Strona internetowa znajdująca się pod https://www.youtube.com/watch?v=gz9N8PGylMI&t=49s adresem może być tymczasowo niedostępna lub mogła zostać na stałe przeniesiona pod inny adres internetowy.

ERR_TUNNEL_CONNECTION_FAILED

1 polubienie

Bardziej jednoznaczny plik PDF

gc.pdf
1 polubienie

Witam

Może to wynikać z faktu, że w Twoim profilu znajdują się 3 osobne  szkice.

Jeśli chcesz pracować w ten sposób, dlaczego nie przejrzeć szkicu w bibliotece i nie wykonać wyciągnięcia lub przeciągnięcia?

3 polubienia

To prawda, ale nie tego chcę.

Chcę włączyć bariery ochronne do planów projektów, więc chcę poświęcić na to jak najmniej czasu.

Nigdy nie próbowałem, ale nie mam wrażenia, że SW wie, jak zarządzać mechanicznie spawanymi profilami ze szkicu z kilkoma rozłącznymi konturami, które generują tyle brył, ile będzie w stanie obsłużyć na poziomie listy części.

2 polubienia

Hm... Osobiście szkicuj 3D, a następnie twórz grupy w funkcji tworzenia części spawanych mechanicznie

1 polubienie

Aby było to szybkie, @Frédéric metoda jest właściwa: zeskanowany szkic (wieloprofilowy), jeśli nie musisz pobierać informacji o spawaniu mechanicznym...

4 polubienia

Rzeczywiście, stefbeno ma rację.

SW nie wie, jak zarządzać kilkoma profilami w ramach jednego profilu spawania.

1 polubienie

Pluskwa....

Robienie planów projektów do wycen jest trochę luźne...