Witam
Zauważyłem, że szkicowanie na rysunku lub przekształcanie widoku n szkiców znacznie spowalnia soliworks, czy są jakieś sztuczki, aby ograniczyć ten problem Jestem sou solidworks 2022
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Witam;
Spróbuj zintegrować swoje szkice bezpośrednio z rysunkami 3D (jeśli to możliwe), zamiast tworzyć je w swoich rysunkach (MEP).
Następnie musisz pobawić się widocznością, aby pojawiła się w Twoim pośle.
Ale jeśli możesz przekształcić swój szkic w element " 3D " (powierzchnie lub wyciągnięcie), nadal będzie to łatwiejsze.
Pozdrowienia.
Bardzo dziękuję za odpowiedź, jednak chciałbym przekształcić niektóre z moich widoków poglądowych w szkice, aby dodać czytelne i widoczne adnotacje do mojego planu (
Zobacz załączone zdjęcie)
… Po co przekształcać widoki w szkic?
Adnotacje (numery pozycji/notatki...) odnoszą się do komponentu, do którego są dołączone.
W przeciwnym razie dla kropkowanych ramek wokół widoków nie masz wyboru, musisz je utworzyć na swoim MEP (ale nie jest to konieczne do konwersji widoków)...
A tworzenie bloków nie byłoby mniej zasobożerne? W rezultacie istnieje możliwość ponownego wykorzystania danych od jednego posła do Parlamentu Europejskiego
+1 za bloki (nie patrzyłem na jego rysunki pod tym kątem...)
Rzeczywiście, robienie bloków wydaje się mniej zachłanne, dziękuję za odpowiedzi
Wykonaj kilka testów, a następnie pamiętaj, aby sprawdzić poprawność " najlepszej odpowiedzi " w tej dyskusji, klikając znacznik wyboru.
Wow, uwielbiam obraz z bańką chmur @Maclane prawdopodobnie ukradnę go od Ciebie w przyszłym poście!
Czy to jest prezent!!
To jest cała wiadomość, którą zamierzamy ukraść
Znam co najmniej 2 rozwiązania tego problemu:
Chociaż jest to wykonalne, SW nie jest przeznaczony do szkicowania na rysunku, może być żmudny. Mimo to czasami to robię, ale nie zauważam spowolnienia (SW2021). Zobacz ustawienia i konfiguracje wydajności oraz przeanalizuj trafność swojego podejścia. Lepiej jest " szkicować " w środowisku 3D.