Czy ktoś może mi pomóc zrozumieć, jak działa to oprogramowanie i jak wykonać moje modelowanie i uzyskać niezbędne obliczenia?

Cześć, jestem MP i potrzebuję w moim typie symulacji Solideworks Chcę porównać opór, jaki może cierpieć skrzydło  bez wingletu, z innym z nim, chociaż nie wiem, jak to działa, to oprogramowanie jest pierwszym, którego używałem 

Witam

Twoje pytanie jest naprawdę zbyt ogólnikowe, aby na nie odpowiedzieć. Co więcej, nie wystarczy kilka odpowiedzi od użytkowników, aby wiedzieć, jak korzystać z tego oprogramowania symulacyjnego. Radzę przejść do samouczków oferowanych w sekcji "Samouczek SOLIDWORKS" lub poszukać w Internecie samouczków na ten temat. Trening byłby prawdopodobnie o wiele bardziej odpowiedni, aby zacząć od dobrych podstaw!

Pozdrowienia

3 polubienia

Witam

Zgadzam się z tym@Jmsavoyat co mówi i zaznaczam, że w Twoim przypadku musisz mieć nie podstawowy moduł symulacji, ale moduł, który zawiera FlowSimulation.

Jeśli nie masz tego modułu, nie będziesz w stanie osiągnąć swoich celów.

Warto również wiedzieć, że wszystkie moduły są projektowane i używane przez wysokiej klasy profesjonalistów, a przede wszystkim długo szkolonych w ich obsłudze, co jest znacznie bardziej skomplikowane niż się wydaje.
Mój punkt widzenia nie powinien Państwa zniechęcać , a podjęcie takich badań nie jest na poziomie WYKRĘTU, jest zbyt ambitne.

Jesteś na ostatnim roku studiów, prawda?

Pozdrowienia

2 polubienia

@Jmsavoyat @Zozo_mp Chcę podziękować za odpowiedzi, postaram się obejrzeć samouczki, aby zrozumieć, jak to działa  , jeśli chodzi o Flowsimulation nie wiem, czy oprogramowanie, które posiadam, zawiera go, czy nie (mam solideworks2014), a na poziomie jestem na 2 roku prepas, Jest to więc typ, który można zdawać ustnie w szkołach inżynierskich 

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam 

W doskonałej zgodzie z poprzednimi odpowiedziami

już u podstawy musisz się zamodelować,

Najlepiej na powierzchni

lub znajdź gotowy latawiec o odpowiednich wartościach

Po utworzeniu wersji x diff

Zobacz ten link 

https://www.esilv.fr/portfolios/optimisation-winglets-dun-avion/

@+

2 polubienia