Witaj kanadyjski przyjacielu.
Tak, używam SolidWorks (między innymi) jak wielu tutaj... :-)
Nie możemy się doczekać rozmowy o CAD z naszymi kanadyjskimi kuzynami.
Yves
Witaj kanadyjski przyjacielu.
Tak, używam SolidWorks (między innymi) jak wielu tutaj... :-)
Nie możemy się doczekać rozmowy o CAD z naszymi kanadyjskimi kuzynami.
Yves
Tak!
W szczególności wersja z 2013 roku.
tak 7 godzin dziennie; 5 dni /7
TAK
w wersji z 2012 r., a wkrótce z 2013 r.
7 godzin dziennie, 5 dni w tygodniu
Witam
Używasz go osobiście czy w swojej pracy?
Nadal jest bardzo drogi jako oprogramowanie.
SolidXperts jest dostawcą dedykowanym wyłącznie dla SolidWorks :)
Jest to jedno z najbardziej przystępnych cenowo programów CAD dla małych firm, a jednocześnie oferujące całkiem dobre funkcje.
Jest to nawet zaskakujące, ponieważ mimo przyzwoitego stosunku jakości do ceny, nie jest używany zbyt często. Sam nigdy nie używałem go w mojej szkole, podczas gdy używam go w pracy podczas moich programów praca-nauka.
Dobranoc.
Matthew
SolidWokrs ma 2 200 000 licencji na całym świecie, z czego połowa jest w branży (moimi źródłami są blogi SolidWorks lub MyCadBlog), nie jestem pewien, czy możemy powiedzieć, że oprogramowanie nie jest używane zbyt ;)!
@+
Ja też go używam od 13 lat
Ja też go używam od 3 lat.
Tak w duecie z TopSolid
Do zobaczenia wkrótce
Jaka wersja SolidWorks?
Kojot
To prawda, że moje zdanie było nieco mocne! ;-) Chciałem powiedzieć bardziej konkretnie, że z mojego punktu widzenia (mimo że dopiero wszedłem w świat zawodowy) widzę więcej firm z Catia czy Pro Engineer niż z SolidWorks. Jest to jednak tylko ustalenie, a nie porównanie z oficjalnymi danymi.
Miłego dnia.
@Matthieu Na pewno dlatego, że pracujesz w sektorze działalności, który sprawia, że Catia jest preferowana (Motoryzacja?) lub w "dużym BE" (A nawet wtedy, nawet tam, SolidWorks jest obecny).
Liczby @coyote są dokładne...
Na koniec pamiętajmy, że Catia, podobnie jak SolidWorks, to Dassault Systems...;
Witam.
Wykonywanie CAD za pomocą SolidWorks jest dobre.
Określ, jeśli nie jest zbyt niedyskretny, jak udało Ci się go pozbyć?
Są oczywiście tacy, którzy uczą się, którzy mogą go kupić za 300 euro.
Są tacy, których firma ma SolidWorks.
O ile mi wiadomo, jest bardzo niewiele osób, które mogą sobie pozwolić na zakup SolidWorks za kilka tysięcy euro.
Dziękuję.
Ja też go używam ale jako student BTS CPI ;)
Od wersji SW 98+ (14 lat: kto powiedział, że lepiej?) do dziś pracuję pod SW2012.
Posiadam "kolekcję" płyt instalacyjnych od czasów SW98+ !!