… Podobnie jak w przypadku wszystkich podstawowych działań w SW, myślę, że odpowiedź brzmi nadal, zawsze i nieuchronnie wstydliwe " nie ".
Witam
Chciałbym posortować moje adnotacje (cytaty) tak, aby pojawiały się w porządku alfanumerycznym, w skrócie, aby liczby rosły, a nie były głupio i niegodziwie klasyfikowane w kolejności tworzenia.
Wiedząc, że SW może mnie rozczarować, nie mam wielkiej nadziei.
Z drugiej strony nie rozumiem, czego chcesz: posortować cytat? Mówisz o nazwach ocen czy o ich wartościach? Ale gdzie? A przede wszystkim, w jakim celu? … Zobaczyć:
Ja też nie rozumiem prośby, podobnie jak @Maclane . Sortowanie na bańce? Sortowanie w menedżerze funkcji? Oferty? Na bańce wydaje mi się to skomplikowane, linie przetną się we wszystkich kierunkach. Sortowanie cytatów, nie rozumiem o co chodzi, w zasadzie będziemy musieli powiedzieć trochę więcej, aby lepiej odpowiedzieć.
Mówię o liście adnotacji w drzewie. Chcę je uporządkować według nazwy, ponieważ zmieniam ich nazwy tak, aby następowały logicznie po sobie zgodnie z kolejnością encji, w szczególności, ale w drzewie pozostają uporządkowane według daty utworzenia i jest to bor*elic.
Jestem zakłopotany, w moich adnotacjach FeatureManager nie mam żadnych ocen... Wszystkie są w moich szkicach. Jak je zdobyć? (Ocena DimeExpert? Wymiarowanie 3D ?.. inne.).
@Maclane , zawsze miałem wymiary widoczne w adnotacjach. Kliknij prawym przyciskiem myszy " Adnotacje ", a pojawią się znaczniki wyboru, aby pokazać lub ukryć określone kategorie adnotacji.
Menu, w którym możesz zaznaczyć " sortuj według typu ", ale nadal zachowuje klasyfikację według daty jako drugie kryterium, nie ma możliwości sortowania według nazwy...
Dodałem kilka wierszy do makra, do którego wcześniej się łączyłem. Teraz po uruchomieniu zmieni nazwę każdego wymiaru na arkuszu rysunku na wybrany przedrostek i kolejny numer. Cieszyć się!
… Wygląda na to, że nazwy wymiarów nie mogą być zmieniane w 3D, a jedynie na rysunkach (co nie jest nielogiczne, biorąc pod uwagę kontrolowane wymiary).
Witam Nie posunie tematu do przodu, ale mam taki sam wyświetlacz jak @Maclane. Jeśli ustawię opcje, zostaną one wyświetlone w przestrzeni graficznej, a nie w menedżerze funkcji.
Używam wymiarów, które są tworzone automatycznie podczas rysowania elementów. I usuwam lub dodaję więcej za pomocą inteligentnego wymiarowania zgodnie z potrzebami ograniczeń.
Nie wydaje mi się, żebym znał jakikolwiek inny sposób oceniania podmiotów
Zmiana ich nazw nie jest problemem, wiem jak to zrobić, ponieważ propertyManager cytatów, prawdziwy problem polega na tym, że nic to nie zmienia w sortowaniu w drzewie. Aby uniknąć zmiany ich nazw 1 na 1, pomyślałem o zrobieniu małego makra do listy cytatów, powiązania nazwy/liczby z pożądanymi, a następnie przystąpienia do masowej zmiany nazwy, unikając konfliktów.
W przypadku sortowania byłaby to raczej kolejność tworzenia, którą powinno być możliwe do edycji. Prawdopodobnie jakiś wewnętrzny identyfikator (jak komponenty w asm).
Cóż, nie mogłem znaleźć niczego w ustawieniach, aby wyświetlić takie kursy. Nie pamiętam tego wyświetlacza w poprzednich wersjach, ale w każdym razie w 2023 roku nie było wyświetlacza tego typu. Pomijając sam temat, myślę, że nie jest to możliwe. SW z pewnością musi polegać na historii, aby wyświetlić kolejność ocen.
Jaki jest sens zmieniania ich nazw, a następnie przenoszenia się, po prostu podążając za kolejnością podążającą za sekwencją encji? Wydaje mi się to bardzo czasochłonne przy minimalnym oprocentowaniu, a nawet zerowym, chyba że za tym wszystkim kryje się prawdziwy interes lub nawet oszczędność czasu, której nie rozumiem.
Pewnie opcja, którą gdzieś zaznaczyłem... Jeśli go znajdę, dam o tym znać.
W przeciwnym razie dla wyświetlania "nieprzypisane" odznaczam " sortuj według typu ". Zmienia nieco kolejność cytatów, ale nadal nie kolejność alfanum.
Byłbym ciekaw, jaka część jest związana z tymi wymiarami, wszystkie wymiary wydają się odnosić do tego samego szkicu... a biorąc pod uwagę ilość, myślę, że to raczej... powiedzieć... Skomplikowany.
Konieczność poświęcenia 8 dni za pomocą najmniejszego kliknięcia, aby spróbować znaleźć rozwiązania dla niedociągnięć SW, to jest niezwykle czasochłonne!
Rozwiązanie, raz znalezione, jest na wszystkie następne czasy i dla wszystkich. Czas, który marnuję, może być czasem, który ty zyskasz.
W zasadzie całkowicie zgadzam się z tym, że dev może być korzystny dla każdego, ale nauczono mnie też, że kiedy mam potrzebę, która wymaga czasu, aby zrobić krok w tył, aby sprawdzić, czy jest to naprawdę konieczne i przydatne. Jeśli zysk wynosi zero, nie ma odsetek dla nikogo. Nie widząc, jak dodać notatki w folderze adnotacji , tak jak moi koledzy @Cyril_f i @Maclane , właściwie mam problem ze zrozumieniem zainteresowania tą klasyfikacją bez udawania, że jest bezużyteczna. Po prostu staram się zrozumieć, aby później lepiej odpowiedzieć. Na przykład utwór jawny? (Pod sw2020 jako swój profil?)