Przyzwyczaiłem się do tworzenia moich spawanych mechanicznie zespołów w pliku kawałków, co pozwala mi bawić się wszystkimi dostępnymi funkcjami konstrukcji spawanych.
Dzisiaj mam do czynienia z problemem, który udało mi się rozwiązać, ale moje rozwiązanie odpowiada mi tylko umiarkowanie...: Chcę zintegrować nakrętkę zdefiniowaną w rodzinie części, ale kiedy wstawiam ją do mojej konstrukcji (Insertion/Part), nie jest mi oferowana żadna cyguracja. W ten sposób artykuł zostaje wstawiony w stanie zapisu. Aby wstawić odpowiedni rozmiar, muszę otworzyć plik mojej nakrętki i wybrać rozmiar przed włożeniem.
Po włożeniu nakrętki muszę "zerwać ogniwo" i tym samym stracić informacje, które mogą ulec zmianie....
Czy możesz mi powiedzieć, czy istnieje sposób na skonfigurowanie mojej nakrętki w pliku części???? Zaoszczędziłoby mi to konieczności otwierania wstawionego pliku i przerywania łącza.
Mam nadzieję, że udało mi się wyjaśnić mój problem.
Wszystko, co musisz zrobić, to kliknąć prawym przyciskiem myszy na swoją nakrętkę> Lista odniesień zewnętrznych, a w Nazwie konfiguracji możesz wybrać swoje szczęście.