Czy możliwe jest skonfigurowanie części (typu rodziny części) w konstrukcji spawanej (.sldprt)?

Witam

Przyzwyczaiłem się do tworzenia moich spawanych mechanicznie zespołów w pliku kawałków, co pozwala mi bawić się wszystkimi dostępnymi funkcjami konstrukcji spawanych.

Dzisiaj mam do czynienia z problemem, który udało mi się rozwiązać, ale moje rozwiązanie odpowiada mi tylko umiarkowanie...: Chcę zintegrować nakrętkę zdefiniowaną w rodzinie części, ale kiedy wstawiam ją do mojej konstrukcji (Insertion/Part), nie jest mi oferowana żadna cyguracja. W ten sposób artykuł zostaje wstawiony w stanie zapisu. Aby wstawić odpowiedni rozmiar, muszę otworzyć plik mojej nakrętki i wybrać rozmiar przed włożeniem.

Po włożeniu nakrętki muszę "zerwać ogniwo" i tym samym stracić informacje, które mogą ulec zmianie....

Czy możesz mi powiedzieć, czy istnieje sposób na skonfigurowanie mojej nakrętki w pliku części???? Zaoszczędziłoby mi to konieczności otwierania wstawionego pliku i przerywania łącza.

Mam nadzieję, że udało mi się wyjaśnić mój problem.

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Eric

1 polubienie

Witam

Czy mógłbyś umieścić to w pliku ZIP z nakrętką, abyśmy mogli się temu przyjrzeć i której wersji >Solidworks używasz?

Nie zapiąłem go na zamek.... Mam nadzieję, że wszystko w porządku.

Korzystam z wersji SP5 oprogramowania SW2016

ecrou_haut_hh_m_-_a4-70_-_iso4033.sldprt

Witam

Wszystko, co musisz zrobić, to kliknąć prawym przyciskiem myszy na swoją nakrętkę> Lista odniesień zewnętrznych, a w Nazwie konfiguracji możesz wybrać swoje szczęście.

Po co zrywać link?

3 polubienia

DBZ ma rację; Chciałem, aby twoja konstrukcja została przyspawana do twojej nakrętki, aby to sprawdzić.

A oto parametry wstawiania, których używam, aby to działało

pictures.zip
3 polubienia

O ile nie zerwiesz linku!

2 polubienia

Ok świetnie, dziękuję wam obojgu za pomoc!! Udało mi się to zrobić i nie musiałem ponownie zrywać więzów.

Jeszcze raz dziękujemy!

2 polubienia

Witam ze swojej strony jestem na rozwiązaniu 

dbz

DBZ

3 polubienia

Teraz wystarczy położyć rezolucję na właściwą odpowiedź, która zamknie pytanie i przyzna punkty osobie, która dała Ci właściwy przewodnik

Zwłaszcza, że sklep z pamiątkami ma zostać zamknięty

http://www.lynkoa.com/actualites/fermeture-de-la-boutique-r%C3%A9compenses-lynkoa

Dziękuję, że o nim myślisz

@+ ;-)

3 polubienia

Przychodzę po bitwie!

Ale chciałem też wszystkim podziękować, bo miałem to samo pytanie...

Więc dziękuję za rozwiązanie!

Klasa A+

Hubert

1 polubienie