Czy możliwe jest zachowanie powiązań między moim planem 2D a plikiem 3D, jeśli przekonwertuję go na zaimportowany?

Cze wszystkim

Mam zespół, części, mój ogólny plan i moje szczegółowe plany. Często jestem proszony o wprowadzenie zmian (i muszę być szybki...), więc moje drzewo w plikach części jest katastrofalne. Chciałbym wiedzieć, czy istnieje sposób na przekonwertowanie moich plików części na importowane, zachowując jednocześnie powiązania z moimi planami (aby wymiary pozostały w kontakcie z moim 3D...)

Jeśli masz jakieś wskazówki, jestem zainteresowany.

Dziękuję

Pozdrowienia

Witam

Teoretycznie powiedziałbym, że tak, ale nie mam essayé...@+.

Witam

Skłaniałbym się do stwierdzenia, że nie... Ale nie próbowałem.

Ponadto prawdopodobnie złamie to wszystkie twoje ograniczenia w złożeniach, ponieważ są one powiązane z nazwami powierzchni i innych elementów 3D...

Pozdrowienia

Witaj Elodie

Czy mógłbyś mi powiedzieć, w jaki sposób "konwersja plików części do zaimportowanych" poprawi drzewo twoich części.

Zwykle, jeśli zakodujesz swoje monety za pomocą numeru indeksu, tworząc kopię monety, powinno to zadziałać.

Każdy ma kilka wersji tej samej sztuki.

Osobiście robię na  przykład U-745_19-V1a , następnie U-745_19-V2a, następnie V3a lub V3b, następnie robię kopię oryginalnego planu, którą zmieniam nazwę z V1a na V2a i otwieram pokój V2a i tam dwie V2a są aktualizowane o ten sam numer indeksu.

Moi koledzy, którzy zajmują się produkcją ze zmianami wersji i indeksów, powiedzą Ci, jak to zrobić. Majsterkuję, bo tworzę tylko unikatowe maszyny.

Pozdrowienia

Dzięki importowanemu nie miałbym wału o długości "15 metrów", a czasami uniemożliwia to zwalnianie Solidworksa. Najtrudniej jest upewnić się, że plany idą w ślad za tym... i rzeczywiście zgromadzenie.

Witam

Aby zmniejszyć drzewo, po prostu zaznacz wszystko i kliknij prawym przyciskiem myszy, utwórz folder, a wszystko będzie w nim przechowywane, a aby zapobiec opóźnieniom, możesz aktywować i opuścić pasek blokujący, który zapobiega przedwczesnej regeneracji części. Zobacz PJ

comment-activer-la-barre-de-blocage-solidworks.pdf
2 polubienia