Przychodzę do Was, ponieważ nie mogę znaleźć odpowiedzi na forum.
Pracuję w solidworks 2018 i chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest naprawienie adnotacji lub wymiarów w odniesieniu do widoku na rysunku.
Edytuję setki planów i zdaję sobie sprawę, że niektóre wymiary są zgodne z rozmiarem mojego pokoju, a inne nie są zgodne z rozmiarem mojego pokoju.
Umieściłem 3 zdjęcia, aby zrozumieć. Każdy obraz odpowiada innej wysokości i widzimy, że wymiar zwany "długością skrzydła" nie podąża za wysokością części, podczas gdy drugi wymiar podąża za wysokością części.
Bez względu na to, jak bardzo szukam i testuję, nie rozumiem, w jaki sposób pierwszy wymiar jest powiązany z częścią i dlaczego nie mogę połączyć wymiaru "długości skrzydła"
Czy wiesz, jak połączyć wymiar z ewolucją części i czy możemy zrobić to samo z adnotacją.
Kiedy wstawiam model, nie pojawiają się wszystkie wymiary, które są dla mnie przydatne, zwłaszcza jeśli chodzi o wymiar złożenia. Albo nie wiem wystarczająco dużo, aby zrobić to, co wyjaśniasz.
Jeśli chodzi o adnotacje, należą one do widoku i dobrze poruszają się wraz z widokiem. Z drugiej strony zapomniałem powiedzieć, że adnotacja jest adnotacją bez strzałki. Widok się nie porusza, ale zwiększa się wysokość pomieszczenia, a adnotacja umieszczona nad pomieszczeniem jest zakrywana przez pomieszczenie, gdy osiągnie określoną wysokość.
1) Tak więc w przypadku wymiarowania zespołu, tak, nie są one dostarczane z wstawieniem modelu, ale czasami wymiary zespołu pojawiają się, jeśli w zespole 3D istnieje wymiar pozycji. I tak, jeśli nie nadejdzie, musisz dodać go ręcznie na rysunku, ale czasami nie następuje, ponieważ nie pochodzi z modelu.
2) W przypadku adnotacji można połączyć kilka linków lub tylko jedno dotyczące wymiaru zespołu lub części, po prostu wstawiając adnotację i klikając żądany wymiar, a zostanie on zaktualizowany zgodnie z modyfikacją wymiaru.
Mam nadzieję, że odpowiedziałem na twoje pytanie, jeśli chcesz, mogę zrobić zrzuty ekranu.
Dziękuję A.R. za pomoc, ale nie sądzę, żebym zdołał się porozumieć.
Wziąłem więc twój przykład i załączyłem go.
Jeśli wezmę twój przykład, dodałem drugi wymiar. I rzeczywiście, gdy pierwsza ocena (ta, którą umieściłeś) różni się, chciałbym, aby druga ocena (ta, którą dodałem) zawsze przebywała poza pokojem, a nie jak na poniższym obrazku.