Czy tworząc wydruk PDF, istnieje sposób na utworzenie pliku PDF, który miałby te same warstwy co plik draftsight?
Nie znam konkretnie Draftsight, ale kiedy eksportuję z Autocada lub oprogramowania, plany są automatycznie zachowywane. Za pomocą Kreatora PDF eksportuję tyle samo, co za pomocą funkcji integracji w oprogramowaniu, gdy jest dostępna.
Z Drafsight dostępna jest funkcja eksportu do PDF, która pozwala na posiadanie pliku PDF z warstwami, ale nie ma konfiguracji rysunków. Spowoduje to wydrukowanie wszystkiego w oknie bez pojęcia skali......
Tutaj zmieniamy pytanie: masz warstwy, ale wydrukowana część jest "źle oprawiona".
Czy pracujesz w przestrzeni obiektowej czy w przestrzeni papierowej (myślę, że w Draftsight też są takie pojęcia)?
Czy nie ma sposobu na ustawienie układu w czasie drukowania lub w określonym menu?
Rzeczywiście, nie znałem funkcji eksportu PDF. Ta funkcja pozwoliła mi znaleźć warstwy, które pozornie nie są możliwe do wydrukowania rysunku (przestrzeń papieru). Z drugiej strony podczas "eksportu" rysunku (przestrzeni papieru) nie ma już takich parametrów jak format arkusza, skala. Funkcja eksportuje to, co widzi.
Dlatego nadal nie mogę wydrukować/wyeksportować rysunku PDF z odpowiednimi ustawieniami (skala, arkusz) i warstwami.
Witam
Dla tych, którzy potrzebują pomocy, stworzyłem forum samopomocy, na którym dzielę się wszelkiego rodzaju wskazówkami, jak nauczyć się korzystać z draftsight do najczęstszych zadań.
Związek http://draftsight.forumactif.com/forum
Do zobaczenia wkrótce