Czy możliwe jest stworzenie "wyzwolonej akcji" na dziecku?

Cze wszystkim

Chcę utworzyć "wyzwalaną akcję" na elementach listy podrzędnej. Ta akcja działa, gdy używam projektów podrzędnych oddzielnie, ale nie wtedy, gdy są one wywoływane przez mój childList. (Komunikat:<Brak specyfikacji - [Id Spec]> w autopilocie)

FYI: moje dzieci są automatycznie generowane w mojej liście dzieci przez makro za pomocą "Utwórz bliską specyfikację podrzędną", a następnie modyfikowane przez użytkownika. Po modyfikacji użytkownik "uruchamia" 3D w autopilocie, w tym momencie tworzę swoją "akcję wyzwoloną" do zmiany stanu na końcu generacji.

Może robię to źle?

Z góry dziękuję za uwagę :)

1 polubienie

Małe wyjaśnienie: używam DRIVEWORKS PRO

Witam!

Małe pytania:

• Indywidualnie czy wspólnie?
  • Co to są lub są pliki używane jako wyzwalacz? Czy są one generowane przez specyfikację podrzędną?
  • Gdzie znajduje się dokument wydania dla wyzwolonej akcji umieszczony w specyfikacji przepływu specyfikacji podrzędnej?
  • Czy to zadanie jest zwalniane podczas korzystania z zadania Utwórz zamknięte zadanie specyfikacji podrzędnej?
  • Czy możesz nam dać kilka zrzutów ekranu?

Polecam również skontaktowanie się z Twoim sprzedawcą SOLIDWORKS, jeśli obecnie ogranicza Cię to w Twojej produkcji, będzie szybciej ;-)

1 polubienie

Witam

Dziękuję za szybką odpowiedź, nie jestem zablokowany, ponieważ jest to funkcja "bonusowa", którą chciałem dodać i jeśli wierzę w twoje odpowiedzi, jest to możliwe: będę kopać po swojej stronie.

Odpowiadając mimo wszystko:

• Projekt jest współdzielony.
  • Plik jest generowany przez specyfikację podrzędną na tym samym poziomie w przepływie, uruchamiam wydanie mojego 3D, a następnie mojego dokumentu.
  • Specyfikacja Create Closed Child jest uruchamiana nadrzędnie, specyfikacje są ponownie otwierane i dopiero po ich zamknięciu elementy są uruchamiane.

W moim projekcie 3D są ponownie wykorzystywane przez użytkownika na końcu jego wejścia, chodzi o to, aby automatycznie wskazać mu poprzez zmianę fazy ich dostępność.

Tak zimny, że komunikat <Missing Specification - [Id Spec]> sprawia, że myślę, że w momencie wydania wyzwolonej akcji nie nastąpiło jeszcze przejście w specyfikacji podrzędnej.

Czy tak jest w istocie?

Och, zapomniałem !

Czy wbudowane są specyfikacje podrzędne ? 

patrz paragraf "Osadź specyfikacje podrzędne":

http://docs.driveworkspro.com/Topic/SettingsProject

Opcja "Osadź specyfikacje podrzędne" jest włączona.

Po przeczytaniu wydaje się, że obawa bierze się stamtąd, jeśli nie wpłynie to na projekty moich kolegów postaram się zagłębić w tę stronę.

Dzięki za wszystko.

Nico