Cze wszystkim
Chciałem wiedzieć, czy można zmienić kolor pociągnięć w modelarstwie lub szkicu?
Na przykład w moim przypadku chciałbym , abyśmy nie widzieli czarnego konturu liter lub zmienili go na biały.
Z góry dziękuję za pomoc
trait.jpg
Cze wszystkim
Chciałem wiedzieć, czy można zmienić kolor pociągnięć w modelarstwie lub szkicu?
Na przykład w moim przypadku chciałbym , abyśmy nie widzieli czarnego konturu liter lub zmienili go na biały.
Z góry dziękuję za pomoc
Witam
Jest na to sposób, ale ma to wpływ na cały model 3D, który polegałby na przełączeniu się w tryb "cieniowanego obrazu" , a nie "krawędzi w trybie cieniowanego obrazu". Ale w tym przypadku tekst będzie albo niewidoczny w normalnym widoku, albo niezbyt widoczny.
Witam
Twoje pytanie jest dobre, ponieważ właśnie opublikowałem film, który wyjaśnia, jak to zrobić.
Możesz więc pokolorować tylko krawędzie każdej litery lub każdą literę niezależnie. Obejrzyj na końcu filmu
Pozdrowienia
Cześć Zozo,
Czy polecasz zrobić mini fazę na literach, a następnie zmienić je na białe dla naszego przyjaciela? Ale w każdym razie siatka pozostanie w kolorze czarnym.
W przeciwnym razie tekst musiałby być napisany w innym tomie i musiałby być być może przezroczysty.
Być może wyraziłem się źle. (Nie rozumiałem "całej siatki"")
Wykonuję mini fazę 0,05 (lub mniejszą w zależności od wielkości liter, ponieważ nie można pokolorować samej krawędzi.
Oto przykład na literze "n", gdzie pokolorowałem kilkoma możliwymi przypadkami, w tym fazą w kolorze żółtym
Pozdrowienia