Dziękuję a.leblanc Przyjrzę się wszystkiemu, co mi zaoferujesz i będę Cię informować, gdy tylko rozwiążę mój pb =)
O tak, zapomniałem, wyświetlić dwa różne stany w zależności od tego, czy część została usunięta, czy nie. Flet to nie zadziała, w rzeczywistości musiałbyś po prostu utworzyć niestandardową właściwość zespołu, taką jak pole wyboru z dwiema wartościami (np. "między osiami 1 = 30" i "między osiami 2 = 40"), Utwórz oś, jak na filmie, i ogranicz szkic wyciągnięcia otworów wzdłuż tej osi (odniesienie zewnętrzne). I musiałbyś tylko zaznaczyć lub odznaczyć to pole, aby wybrać odstępy zgodnie z pożądanym stanem.
PS: wiercenie w zespole nie jest dobrym rozwiązaniem, ponieważ są 2 otwory, a jeśli rozpropagujesz funkcję do wszystkich części, będziesz miał te 2 otwory we wszystkich częściach, które nie zostały umieszczone w zespole po ich usunięciu zgodnie z konfiguracjami.
FYI, jest to ta sama metoda, co w moim samouczku, aby skojarzyć wymiary z niestandardowymi właściwościami:
http://www.lynkoa.com/tutos/import-export-formats-neutres/piloter-des-dimensions-avec-les-propri%C3%A9t%C3%A9s-personnalis%C3%A9es-de-pi%C3%A8
a.leblanc: Dziękuję za wszystkie tutoriale!! W końcu użyłem właściwości z 0 lub 1, a następnie formuły, jak wyjaśniono w twoim filmie.
Działa świetnie!! Jeszcze raz dziękuję
Witam
Cieszę się, że udało mi się Ci pomóc, zapraszam do podzielenia się swoimi doświadczeniami na tym forum.
Wybierz najlepszą odpowiedź, aby zamknąć to pytanie, ułatwi to innym osobom znalezienie wybranego rozwiązania, a także da mi przy okazji punkty ;-).
Miłego dnia.
Nie ma problemu =)