Witam
Muszę tylko odzyskać dane 3D, zachowując historię, a nawet "martwe" szkice z Solidworks, na CATIA.
Z góry dziękuję za Twoją wiedzę...
Cdt
Frédéric
Witam
Muszę tylko odzyskać dane 3D, zachowując historię, a nawet "martwe" szkice z Solidworks, na CATIA.
Z góry dziękuję za Twoją wiedzę...
Cdt
Frédéric
Witam, firmy takie jak Visiativ, CADInterop, Coretechnologie oferują rozwiązania (software) do rekonstrukcji historii.
Dixit Esquisses "mortes" od SW Docieram tam, ale w dwóch krokach, używając KROKU, "wolumetrycznego/powierzchniowego geometrycznego" i "Obrazu szkieletowego", a następnie grupuję je pod CATIA.
Dziękuję za odpowiedź, czy to oznacza, że należy wziąć pod uwagę wydajność pracy , a nie automatyczny interfejs?
W takim przypadku ja też mogę to zrobić.
Nie do wiedzy
Proponowane oprogramowanie jest całkowicie automatyczne , ale wynik zależy głównie od funkcji zastosowanych w oprogramowaniu CAD (jeśli nie mają one odpowiedników w docelowym oprogramowaniu CAD, oprogramowanie do przepisywania próbuje zinterpretować), jeśli się nie powiedzie, tworzy wynik bez historii, a następnie kontynuuje.
Krótko mówiąc, jeśli funkcje są raczej standardowe szkic, wytłaczanie, kieszeń itp., Wyniki są dobre, komplikuje się to przy użyciu szkicowania wielodomenowego, szkicowania 3D, ciała, operacji topologicznej (boléene).
Niektóre z tych programów mogą być używane interaktywnie, co pozwala uniknąć pewnych (wyników bez historii).
Ze swojej strony (kilka plików / lat) i mam szczęście, że mam SW i CATIA, otwieram oba i przerabiam ręcznie.
Dziękuję Franck za odpowiedź, czy możesz podać mi nazwę tego oprogramowania i pytam Visiativ.
To musi być chyba DATAKIT
@+
ELYSIUM
https://www.visiativ-solutions.fr/elysium/
Dziękujemy wszystkim, z niecierpliwością czekamy na ponowną wymianę
Cdt
Frederic