Czy można się dowiedzieć, w których pomieszczeniach stosowany jest profil "Lib Feat Part"? SLDLFP?

Witam

Trzecie pytanie dotyczyło części Lib Feat, ponieważ jestem w samym jej środku.

Myślę, że odpowiedź będzie brzmiała: nie, ale nigdy nie wiadomo...

Czy można się dowiedzieć, w których pomieszczeniach stosowany jest profil "Lib Feat Part"? SLDLFP?

Tak jak można to zrobić w przypadku użycia części w zespołach za pomocą EPDM.

Dziękuję

Antó

Wszystkie profile wykonane za pomocą modułu konstrukcji spawanej korzystają z profili bibliotecznych.

1 polubienie

Tak, ale moje pytanie brzmi: Czy istnieje sposób, aby dowiedzieć się, w których pomieszczeniach zastosowano profil (stosowany w profilu regałowym ze spawanym modułem konstrukcyjnym)?

witaj Antho, poza utworzeniem właściwości w 3D, w której te informacje zostałyby wypełnione, o ile mi wiadomo, nie ma bezpośredniego uznania dla tego.

1 polubienie

Dla mnie jedynym sposobem jest utworzenie w Excelu wyszukiwania

Czyli przeniesienie wszystkich nomenklatur w Excelu

@+

Jeśli LFP jest ustawiony za pomocą opcji "Link to Function..." " w ten sposób powstaje "Odniesienie zewnętrzne"

Musielibyśmy więc stworzyć makro, które analizowałoby pliki:

"Jeśli zewnętrzny ref. / i jeśli path=...\Palety obiektów\...   / Dodawanie pliku do listy wyników"

Na przykład, aby wyświetlić listę plików...

2 polubienia

Moje pytanie dotyczyło zintegrowanego LFP w konstrukcji spawanej, gdzie opcja "Link" nie jest dostępna. Oczywiście nie ma prostego i podstawowego rozwiązania, ale i tak to podejrzewałem.

w takim przypadku możliwe jest wyszukiwanie według "Listy spawanych części"

jeśli poseł do PE zawiera listę (ale musi to być również możliwe za pośrednictwem PRT),

po prostu przeprowadź wyszukiwanie zbiorcze, szukając wartości "Opis" lub części.

Jeśli pliki LFP zostały poprawnie wypełnione od początku, mają wartość "Opis"

(na liście spawanych części jest to jedna z podstawowych zasad/filozofii tego modułu...)

Przykładowe badanie:

"Profil UPN... "

"Profil wytłaczany N°xxx... "

EDIT: EPDM musi być w stanie to zrobić, ponieważ może odczytać "Listy części spawanych"

2 polubienia

Nie rozumiem, jak mógłbym tego szukać przez EPDM.

Gdyby funkcja "Wyszukiwanie globalne - Treść (tekst)" nie była błędna, może mogłaby to zrobić.

W przeciwnym razie musiałbyś przejść przez konsultanta Visiativ, nie pamiętam, ale ktoś przeprowadził globalne wyszukiwanie w skrzynce ze słowami kluczowymi i wysłał mi listę...

Nie pamiętam, jakimi narzędziami się do tego używał...

Może narzędzie myPDMtools pozwala ci coś zrobić, nie znam ich.

1 polubienie