Solidworks 2020. Oczywiście Visualize pozwala na wyświetlanie i renderowanie modeli 3D (w szczególności anaglifów), ale czy jest jakiś sposób na pracę w 3D w czasie rzeczywistym bezpośrednio w rzutni Solidworks?
Ponieważ nie ma ekranu 3D, preferowana jest orientacja w kierunku anaglifu.
Powinieneś określić, co chcesz zrobić z VR lub anaglifem, ponieważ te dwie rzeczy nie mają ze sobą nic wspólnego.
W przypadku VR z pewnością @Clémentine da Ci linki, które dobrze prowadzą do doświadczonych techników.
Kiedy mówisz o czasie rzeczywistym, VR pozwala na czas rzeczywisty, ale nie widziałem jeszcze projektu pokoju bezpośrednio w VR, ponieważ szkic 2D pozostanie w 2D.
Pozdrowienia
PS: Nie wiedziałem, że Visualize [[ wyświetlaj i renderuj modele 3D (w szczególności anaglify) ]] Uważaj, aby określić, o którym 3D mówimy ;-) ;-)
Mówię o podstawowym stereo anaglifowym 3D, aby symulować relief na monitorze 2D przed oczami i parę czerwono-cyjanowych okularów na nosie.
Przez "RealTime" rozumiem "ciągłe wyświetlanie" tego, czym manipuluję i rysuję w rzutni.
Doskonale zdaję sobie sprawę, że w rzucie izometrycznym relief prawdopodobnie pozostałby płaski, ale widok perspektywiczny byłby renderowany zgodnie z oczekiwaniami.
Poniżej znajduje się mój (w trakcie) model wyświetlany w Visualize. Tak jak chciałbym zobaczyć (pod względem 3D, a nie jakości renderowania) w Solidworks podczas tworzenia.
Dziękuję
PS: "PS: Nie wiedziałem, że Visualize [[ wyświetlaj i renderuj modele 3D (w szczególności anaglify) ]] Uważaj, aby określić, o którym 3D mówimy"
Może możesz potwierdzić, że możesz nagrywać wideo w Visualize basic (wydaje mi się, że jest to tylko w wersji Visualize PRO).
Ale wydaje mi się, że problem wynika z faktu, że musisz wysłać plik między dwoma programami, co wyklucza czas rzeczywisty. Ale odroczone przetwarzanie (partia między dwiema aplikacjami), które najwyraźniej nie jest tym, czego szukasz, jeśli dobrze zrozumiałem.
Rzeczywiście, musisz zaimportować/zaktualizować model z oprogramowania do wizualizacji. Idealnie byłoby, gdyby istniała prawdziwa integracja, tak jak ma to miejsce w przypadku Photoview360. To jest w zasadzie to, czego bym chciał, jak pan zrozumiał. Biorąc to pod uwagę, wspominam o Visualize, aby zilustrować moje zapytanie, ale jeśli dodatek innej firmy lub jakakolwiek inna metoda pozwala na wyświetlanie 3D, również jestem nim zainteresowany.
Nie mam nic przeciwko VR, ale nie jestem na nią wyposażony. Mogę jednak rozważyć, czy możliwe jest modelowanie w Solidworks w VR.