Stan wyświetlania w zespole

Witam!

Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest wyświetlenie stanu wyświetlania komponentu w jego złożeniu?

A jeśli tak, to jak to zrobić? Szukałem w pomocy i w internecie, na razie nic nie znalazłem...

Dziękuję :)

1 polubienie

To możliwe!!

Jest zarządzany w taki sam sposób, jak konfiguracje: Kliknij prawym przyciskiem myszy na komponent, "Właściwości" i wybierz stan wyświetlania w oknie "Referencyjny stan wyświetlania".

1 polubienie

Zobacz ten link

http://help.solidworks.com/2013/French/SolidWorks/sldworks/c_Display_States_in_Assemblies.htm

wszystko jest powiedziane

@+-))

@gt22, widziałem już tę stronę, ale mówi ona tylko o stanie wyświetlania zespołów. To, co chciałbym zrobić, to wyświetlić stan wyświetlania względem mojej części w stanie wyświetlania mojego zespołu...
Dość zwariowane, ale w zasadzie mam pokój, do którego przypisałem stan wyświetlania. Obok niego mam złożenie, do którego przypisałem kilka stanów wyświetlania. W jednym ze stanów wyświetlania mojego zespołu chciałbym, aby moja część była w stanie wyświetlania, który jej przypisałem.

@Benoit, wypróbowałem twoją technikę z dobrymi nadziejami, ale to nie działa, jest coś, co musiałem pominąć... Klikając prawym przyciskiem myszy na moją część w drzewie, mam również możliwość przypisania jej stanu wyświetlania, ale to nie działa :-( Nie rozumiem

Właściwości stanu wyświetlania menedżera właściwości PropertyManager

Stany wyświetlania definiują różne kombinacje parametrów wyświetlania dla każdego komponentu w zespole lub dla każdej operacji lub bryły w części.

Aby zmienić właściwości stanu wyświetlania:

1. W dolnej sekcji kartyConfigurationManager kliknij prawym przyciskiem myszy stan widoku i wybierz polecenie Właściwości.
  2. Ustaw opcje, jak pokazano poniżej.

Właściwości stanu wyświetlania

Wyświetlana nazwa stanuWpisz nazwę stanu wyświetlania.

@+ ;-))

Joss, co dokładnie nie działa?

Czy podsumowanie jest w stanie wyświetlania, aby zmienić zespół lub część? Brak wirtualnego komponentu?

Jeśli otworzysz komponent "sub", jego stany wyświetlania działają poprawnie? Czy nie połączyłeś swoich stanów wyświetlania z konfiguracjami przypadkiem?

Kolejną rzeczą, na którą należy zwrócić uwagę, jest to, że komponent nie ma przypisanego wyglądu na poziomie zespołu, który przejąłby przypisany stan wyświetlania na poziomie części?

Cóż, zadziałało, zacząłem od określonego stanu wyświetlania, aby utworzyć nowy stan wyświetlania mojego zespołu, który obejmowałby stan wyświetlania mojej części... Myślę, że stamtąd wziął się problem. Odtworzyłem więc stan wyświetlania z "domyślnego" stanu wyświetlania i zadziałało, stan wyświetlania mojej części poszedł ;)

Myślę, że podobnie jak you@Benoit, musiało to wynikać z wyglądu przypisanego do mojego komponentu w stanie wyświetlania, od którego zacząłem tworzyć nowy...

Edit: Houla, właśnie przeczytałem siebie na nowo, to chyba nie jest łatwe do zrozumienia ^^ to dużo "stanu wyświetlania" w dwóch zdaniach :p

1 polubienie