Stan rozwinięty do rysowania

Witam

Z zestawu części (prowadnicy łańcucha) przerobiłem na części z blachy, a następnie nagrałem korpusy, aby mieć wszystkie elementy jeden po drugim do rysunku. Kiedy wykonuję rysunki każdego elementu blachy, nie mam stanu rozwiniętego, z drugiej strony w moim ogólnym modelu mam stan rozłożony, jak mogę znaleźć ten stan dla rysunku

Załączam plik na wypadek, gdybym nie był jasny

Dziękuję za pomoc  

guide_chaine_lg_5244_mm.sldprt

Na nowych częściach wykonaj czynności Wstaw/Arkusz blachy/Przekształć w arkusz blachy.

Należy pamiętać, że parametry składania będą takie same jak w Twoim modelu, a nie w oryginalnej części.

1 polubienie

Witaj Benoit,

Zrobiłem to, co mi powiedziałeś, wydaje się, że to nie działa lub robię to źle

Załączam jeden z plików części utworzonych przez funkcję save bodies, abyś mógł sam się o tym przekonać

Dziękuję państwu za uwagę

patte_de_fixation_rallonge.sldprt
1 polubienie

Po przekształceniu części w arkusz blachy otwórz rysunek.

Wstaw widok, dowolny widok (np. widok z przodu) i kliknij "stan rozłożony" w lewym okienku.

Zobacz zdjęcie.

deplie.png
1 polubienie

Niestety jestem na SW13, nie mogę otworzyć części, mogę ją po prostu zwizualizować za pomocą eDrawing.

Dla funkcji Konwersja konstrukcji blachowej należy najpierw wybrać stały element, a następnie w oknie  "Krawędź gięta" kliknąć na "Wyświetl wszystkie zagięcia".

Przykład znajduje się w załączeniu.

-.sldprt
1 polubienie

Małe pytanie poza tematem, dlaczego zajmujecie się rejestracją ciał w nowych pokojach?

Rozwinięte części mogą być wyświetlane bezpośrednio z oryginalnej części (części wieloobiektowej). Podczas wstawiania widoku należy wybrać żądaną treść przepływności, a następnie zaznaczyć opcję "Stan rozwinięty". Nie?

1 polubienie

Dziękuję bart, ale nie mogę tego zamienić w blachę

Benoit, jeśli postępuję w ten sposób, to dlatego, że wiem, jak to zrobić w ten sposób, czy jest inny, prostszy sposób postępowania?

Dziękuję za informacje

1 polubienie

Ostatni post Benoit dotyczy sposobu, w jaki robię rysunki części wieloobiektowych.

Po tym twój sposób robienia rzeczy też jest dobry. =)

1 polubienie

Zobacz ten obraz, aby zapoznać się z konwersją na arkusz blachy.

tolerie.png
2 polubienia

@syltab, jeśli chodzi o konwersję blachy, czy udało Ci się to zrobić tak, jak wskazałem?

Jedynym ograniczeniem korzystania z wyboru treści do składania jest konieczność utworzenia pełnoprawnych części szybkości transmisji, na przykład dla historii kodu elementu.

screenshot469.jpg
2 polubienia

Benoit lub bart,

Czy mógłbyś mi wyjaśnić swój sposób postępowania przy rysowaniu wielu ciał, byłoby to bardzo miłosierne, dziękuję.

1 polubienie

Do rozwiązania Benoit, oto sitodruk ;)

corps.png
2 polubienia

To duplikat, który @Bart, poczułem, że pytanie nadchodzi kilka sekund wcześniej! :)

2 polubienia

Przepraszam Benoit, nie widziałem go.

W każdym razie, najlepsza odpowiedź jest twoja z krwi i kości ;)

1 polubienie

Dziękuję wam obojgu,

To jest dobre.

Miłego dnia przyjaciele i do zobaczenia w następnym pytaniu

1 polubienie

Nigdy nie sprzedawaj skóry niedźwiedzia przed jego zabiciem! Wiesz równie dobrze jak ja, że czasami jesteśmy zaskoczeni! ;)

1 polubienie

Nie martw się przyjacielu, rozmawiasz z właściwymi ludźmi^^

Nie wahaj się wrócić do nas ;) =)

1 polubienie

Miłego dnia i do zobaczenia wkrótce.

1 polubienie