Witam
Stany zostały utworzone w przepływie pracy, ale teraz chcę usunąć ten stan.
Tylko są pliki, które przeszły przez ten stan i nie można ich usunąć.
Jak mogę znaleźć pliki, które przeszły przez ten stan?
Czy po znalezieniu tych plików będę mógł usunąć archiwum zawierające ten stan?
Z góry dziękuję
Dobry wieczór
Patrzę na to w poniedziałek, ale o ile mi wiadomo, nie ma bezpośredniej możliwości za pomocą narzędzi PDM. Z drugiej strony za pomocą makra można analizować historię plików.
Witam
Wreszcie, po przetestowaniu, musisz skorzystać z funkcji wyszukiwania. W wyszukiwaniu globalnym oraz w zakładce "Workflow" należy wybrać stan, a następnie zaznaczyć opcję "Uwzględnij w mojej wersji określone pliki przynajmniej w stanie".
Spowoduje to, że wszystkie pliki, które miały ten aktywny stan w danym momencie, zostaną usunięte.
Witam
To działa. Teraz, aby usunąć ten stan w archiwum, jak mogę to zrobić?
bàv,
Witam
Nie zwróciłem uwagi na to, że było jeszcze jedno pytanie. Więc myślę, że musisz przejść do historii plików, usunąć wersję(y), jeśli istnieją w stanie, który ma zostać usunięty (lub usunąć zmiany stanu).
Jeśli istnieją wersje wyższe niż ten stan, należy skopiować pliki w inne miejsce, aby utworzyć kopię zapasową, a następnie skopiować je do oryginalnego pliku, wykonując wyodrębnianie.
Inną, bardziej radykalną metodą, jeśli jest to możliwe, jest zniszczenie plików, które przeszły przez stan, który ma zostać usunięty.