Stany kolorowego wyświetlacza w podzłożeniu

Witam

Szukam niezawodnego sposobu przypisywania kolorów do komponentów lub ścian w ramach zespołu maszynowego, jeśli to możliwe, bez konieczności ich modyfikowania.
Myślałem, że znalazłem dobrą metodę, ale dotknięte kolory zniknęły, gdy następnego dnia ponownie otworzyłem asemblację (na asemblerze i jego rysunku).
Myślę, że jednym z problemów jest obecność podzespołów w moim głównym zestawie. Czy możliwe jest przypisanie kolorów do ścian lub komponentów podzespołu (a nie do całego podzespołu)?

Z góry dziękuję!

Witam

Odsyłam Cię do pomocy SolidWorks tutaj: Praca ze skórkami - 2026 - Pomoc w projektowaniu SOLIDWORKS

Jeśli chcesz mieć konkretne wyglądy na poziomie powierzchni komponentów w zespole, musisz zaplanować odpowiednie stany wyświetlania w komponentach. W przeciwnym razie, jeśli zmienisz wygląd ściany części w złożeniu w zespole,

• Albo część jest zapisywalna, a potem zmieniasz wygląd twarzy na poziomie pliku części
  • Albo część jest tylko do odczytu, a w takim przypadku zastosowany wygląd nie zostanie zapisany.