Badanie odkształcenia wtyczki pod 2b, część optymalizacji projektu

Witam

Uzyskałem wynik pierwszej symulacji korka pod ciśnieniem 0,18 N/mm^2. Zobacz zrzut ekranu.

Zaczynając od złożenia dwóch części lub pozostając tylko na nasadce, chciałbym skorzystać z optymalizacji projektu z kryteriami maksymalnego odkształcenia, jak na tej demonstracji

https://www.youtube.com/watch?v=pCGzC13YOGc&ab_channel=VisiativSolutions-SOLIDWORKSCATIA3DEXPERIENCE

Już teraz będę bardzo zadowolony z wariantów na modelu z wymiarami grubości ścianki, czy optymalizacją masy.

Uzyskaj odmianę projektu nasadki.

Podstawowy model jest blokiem graficznym, wymiary funkcji nie są wyświetlane, a ekspert ds. funkcji nie podaje wszystkich parametrów.

Mogę poprzez konwersję elementów znaleźć szkice 3D i wrócić do powierzchni, aby zszyć wszystkie powierzchnie, jest długa, część zewnętrzną wykończyłem oryginalnym uchwytem;

Część gwintowana jest standardem, jest to również możliwe. Jak zasilić graficzny model blokowy z kryteriami wymiarowymi, w imporcie zaznaczyłem Model powierzchniowy, elementy są aktywne.

Ostatni punkt to protokół testowy, ciśnienie musi być zgodne z narzuconą wartością przez 30 minut i mierzyć resztkowe odkształcenie plastyczne.

Krok wykonany w warsztacie, a następnie zalanie żywicą bez nacisku w celu wypełnienia odkształcenia, część uzyskana z tytułu magistra jest mierzalna.

Aby przedstawić wstępny projekt, chcielibyśmy przejść przez moduły cyfrowe przed przejściem do fizycznej formy do druku 3D.

Problem polega na tym, aby również przeprowadzić badanie zmęczenia, ale bez krzywej zmienności, aby mieć stałą ciśnienia, czy możemy zdefiniować obciążenie bez przechodzenia przez cykle?

Różni się to od obciążenia statycznego, w czasie, a nie w dłuższym zakresie............ Jak postępować?

Dziękuję za pomoc.

Widmo.

Witam

Jedno i jedyne pytanie, czy masz wersję Pro?

Jeśli nie masz do niego dostępu, to powinieneś wiedzieć, że wszystko, o co prosisz, nie jest możliwe do zrealizowania przy użyciu standardowej symulacji oprogramowania, dla której możesz wykonać tylko statyczną

Pozdrowienia

Witam

Posiadamy licencje  pro z modułem Flow oraz optymalizację topologiczną dla części projektowej wytwarzania przyrostowego.

moduł FEATURES WORKS wyświetla błąd podczas rozpoznawania............. i odbudowę.

Mogę dokończyć przebudowywanie modelu z elementów rysunku, ale jest to pracochłonne.

Oto model po odbudowaniu i ostrzeżenie przy zapisywaniu.

Dziękuję za precyzję środowiska, które posiadasz, kolejny eksport w IGES, jeśli nie w 2020 roku.

features_works_force_avec_une_erreur.. SLDPRT (Biblioteka SLDPRT)

wersja IGES

features_works_force_avec_une_erreur._iges.igs

Witam

Rozpoczynam badania nad wdrożeniem tego narzędzia.

Czujnik pomiarowy może być bramą. Słabe przechwytywanie pomiarów, które działa przy użyciu funkcji pomiaru interfejsu podstawowego.

Kontynuuję moje badania i odkrywanie tego suplementu.

Na tym etapie nie poruszono części dynamicznej.

Dziękuję za wszelką pomoc, jeśli dana osoba jest bardziej wrażliwa i kompatybilna z tą częścią optymalizacyjną, nawet bez części dynamicznej, ponieważ mam prawdziwy model, który jest w fazie testowej na warsztacie.

Miłego weekendu.

Widmo

Witam

Uzyskałem pożądany rezultat, ten moduł jest istotny, ale jego wdrożenie wymaga czasu i dobrze zdefiniowanych kryteriów.

Dziękuję za pomoc we wszystkich moich pytaniach, miłego dnia.

Widmo

optimisation_ok.. jpg powiedział: