Ocena wydajności - Referencje do sieci

Witam
Podczas oceny wydajności na zespole mam alert taki jak na załączonym obrazie (odwołania do sieci) i do tej pory nie mogę znaleźć żadnych wyjaśnień, aby rozwiązać ten problem, z góry dziękuję

references_reseau_light.png

Mam ten sam problem. Czy znalazłeś rozwiązanie?

Witam;

Ten typ alertu wskazuje po prostu, że niektóre pliki znajdują się na serwerze, którego otwarcie trwa dłużej niż pliku na dysku lokalnym...

Mówiąc prościej, "ścieżka", którą muszą podążać pliki, aby otworzyć się z lokalnego dysku twardego , jest następująca:

− Dysk twardy → mostka południowego (płyta główna) – > procesora – > mostka północnego (płyta główna) – > pamięci ram – i OTWARTE!

Jeśli następnie porównasz to ze ścieżką pliku podczas otwierania pliku z sieci:

− Karta Ethernet – > Router \ switch \ hub → Server → Dysk twardy serwera Southbridge →→ serwer CPU serwera → serwer Northbridge → serwer RAM → Router \ switch \ hub → Mostek południowy → karta Ethernet → Northbridge CP→U → → RAM i wreszcie OTWARTE! (Jestem wyczerpany czytaniem ścieżki...)

W związku z tym Solidworks marnuje dużo czasu na żądania podczas otwierania tych plików.

Uwaga: Oryginalny post pochodzi z września 2022 r... Nie jest pewne, czy jego wydawca zareaguje na tę wiadomość.

3 polubienia