Badanie brył konstrukcji blachowych

Kto może mi pomóc proszę, znajduję 486,6 mm, a w odpowiedziach jest 486,96!

5.png

Witam

Myślę, że ja też tak miałem i położyłem do tego najbliższą rzecz i to było dobre. Na koniec egzaminu otrzymasz wyniki według pytań i zobaczysz, które z nich zdałeś lub nie zdałeś.

1 polubienie

Nie jestem specjalistą od blach i chciałem przetestować, ale na swojej stronie znalazłem 487,59mm

Oczywiście na zrzucie ekranu nie widzimy wszystkiego, ale mamy wszystko, czego potrzebujemy i zajmujemy się tylko lewą częścią pomieszczenia.

Poza obszarem składania, który znajduje się pod kątem 45°, który może różnić się położeniem, nie widzę powodu, dla którego jest taka szczelina.

W każdym razie odpowiedź pozostaje taka sama: 486,96 mm, najbliżej.

Taką lukę miałem już 10 lat temu, kiedy chciałem zdać podstawową blachę.

2 polubienia

Czy nie sądzisz, że wynika to ze składanego stołu i straty przy składaniu, jeśli weźmiemy pod uwagę, że jest 5 fałd.

Co więcej, w zależności od promienia, nie daje takiej samej oceny, nie zapominajmy :-)

1 polubienie

Znalazłem 486.67 i wybrałem najbliższy... Zobacz YP w SW 2016

pytanie-5.sldprt

Ok, przyjrzę się temu jutro, nie mając oprogramowania w domu.

Dla parametrów jest zapisany w tytule między promieniami 1 mm i współczynnikiem K na poziomie 0,48

W przypadku wybrzeży są one na zewnątrz.

Materiały nie zmieniają niczego, co testowałem.

Jutrzejszy odpoczynek

@ac kobra spojrzałem na twoją część, ale wymiar 51,5 mm nie jest przestrzegany, więc jesteś niższy ode mnie ( masz wymiar 50,79 mm)

Z drugiej strony, w przeciwieństwie do Ciebie, wolałem zacząć od bryły, która zawiera wyprzedzenie, które następnie przekształcam w blachę.

Edit: jestem w SW2018

Edycja 2: Nie widziałem, że na dole konwersji można zarządzać zamykaniem rogów, dzięki czemu mogę usunąć 2 funkcje z mojego drzewa.

tolerie.sldprt

Nie kontrolowałem tego, wziąłem mój kawałek z 2013 roku, kiedy go zdałem i po prostu zmodyfikowałem go zgodnie z danymi w powyższym pytaniu.