Wykluczanie łączników Toolbox podczas otwierania zespołu

Witam

Potrzebowałbym waszej pomocy, mamy podwykonawcę, który przysłał nam dość duży montaż, ale w tym montażu wszystkie śrubki pochodzą z przybornika, którego nie mamy w naszej firmie.

Podczas otwierania tego zestawu pojawia się komunikat, że komponent toolbox nie został znaleziony, czy chcesz go poszukać samodzielnie: Tak / Nie / Pomoc

I to dla każdej części skrzynki narzędziowej.... Czy istnieje sposób na wykluczenie komponentów Toolbox przed otwarciem złożenia?

Próbowałem go otworzyć w trybie lekkim, ale nic to nie zmieniło.

Dziękuję.

Witam

O ile mi wiadomo, nie wierzę, aby możliwe było dokonanie takiego wyboru. 

Ok, dzięki ac cobra 427, więc kliknę na chwilę "nie"...

Witam

Nie ma prawdziwego rozwiązania po Twojej stronie.

Z drugiej strony możesz poprosić swojego podwykonawcę o przesłanie montażu bez. Jest to dla niego całkiem proste.

Wystarczy kliknąć "Zaznacz wszystkie elementy przybornika" (patrz obrazek), a następnie kliknąć prawym przyciskiem myszy i usunąć je wszystkie naraz przed wysłaniem kompletnego zespołu.

selection_toolbox.jpg

Ok, problem polega na tym, że przysłał nam montaże na płycie CD, ponieważ były dość duże, a to jest druga płyta, którą nam przysłał, ponieważ w pierwszej miał problem podczas wypalania i brakowało nam 3/4 części.

Zacząłem "szeregowe klikanie".

Dziękuję za odpowiedzi.

Witam

To rozwiązanie do wyboru przy otwieraniu dokumentu nie działa?

Wyłączanie wszystkich monitów o brakujące komponenty

Możesz wyłączyć wszystkie monity o brakujące składniki otwieranego dokumentu.

Wybierz opcję Usuń wszystkie brakujące składniki w oknie dialogowym Nie można zlokalizować pliku , które pojawia się, gdy dokument nie może zlokalizować pliku, do którego istnieje odwołanie.

Ta opcja ma wpływ tylko na bieżący dokument. Ta opcja nie powoduje trwałego wyłączenia wszystkich okien dialogowych Nie można zlokalizować pliku dla wszystkich dokumentów.

http://help.solidworks.com/2014/french/solidworks/sldworks/c_dismissing_prompts_missing_components.htm

1 polubienie

Witam

Nie w oknie dialogowym mam tylko: TAK / NIE / POMOC

W przeciwnym razie, w oknie, w którym oprogramowanie Cię, czy chcesz wyszukać komponent, powinno być małe pole wyboru, aby robił to samo ze wszystkimi innymi brakującymi komponentami.

Zostaną one wtedy wyświetlone jako usunięte w zestawie.

Aby ponownie aktywować wybór, wystarczy przejść do narzędzia/opcji/Ostrzeżenia o błędach i sprawdzić swoją wiadomość na liście.

1 polubienie

Musisz poprosić swojego podwykonawcę o utworzenie folderu z przybornikiem w jego pliku

i wyeksportować ten plik bez tego folderu

O ile mi wiadomo, jest to jedyne rozwiązanie

Albo że daje ci swoje biblioteki, jeśli jesteś w tych samych wersjach

Ale może to być bardzo trudne do opanowania 

Skrzynki z narzędziami nie przychodzą przez zrobienie kompozycji na wynos?

czy nadal masz wymianę płyt CD? Aby wysłać, może przejść przez stronę taką jak wetransfert (za darmo możesz wysłać 2 GB na przesyłkę).

3 polubienia

Tak, to badanie, które kupiliśmy. 

Nie, nie mam małego pola do zaznaczenia, zacząłem otwierać i klikać...

Dziękuję wszystkim, miłego dnia.

Kiedy Twój podwykonawca tworzy swoją kompozycję na wynos, może dołączyć elementy zestawu narzędzi.

Spowoduje to utworzenie elementu dla każdej konfiguracji komponentów Toolbox.

edit: i może je ci wysłać przelewem, to nie jest poufne...

2016-06-09__composant_toolbox.. jpg powiedział:
1 polubienie

Jak już wspomniałem, nie znajduje się w oknie dialogowym "Tak / Nie" , ale wcześniej w oknie dialogowym "otwórz" ! 

1 polubienie

Nie mogę znaleźć pudełka, o którym mówisz!

capture_boite_de_dialogue.png

Z jakiej wersji SolidWorks korzystasz?

Czy jest to dodatek SP5 dla wersji 2015 i wcześniejszych, czy dodatek SP3 dla wersji 2016?

A priori taka opcja nie istniała przed 2014 rokiem.

SP5 2014

Na koniec dnia; Nie ma rozwiązania poza serią kliknięć...