Cześć
Chciałem tylko stworzyć nomenklaturę i nie do końca wiedzieć, dlaczego pewna liczba obiektów jest z niej wykluczona, a ponadto umieszcza mnie w asm (usuwa ograniczenia), koloruje części i umieszcza je w duplikacie.
Jak naprawić sytuację
A tak przy okazji, kiedyś miałem nazewnictwo z miniaturką w Excelu, jak zrobić te miniaturowe obrazki. Wiem, że nie ma dynamicznej aktualizacji tych miniatur, ale do wysyłania plików do podwykonawców łatwiej jest rozmawiać na recepcii.
Dziękuję wam, przyjaciele i koledzy
Witaj @Zozo_mp ;
Wydaje mi się, że domyślnie tak zwane komponenty " envelope " są automatycznie oznaczane jako wykluczone z nazewnictwa.
sprawdź w " Właściwości komponentu ": (kliknij prawym przyciskiem myszy w drzewie tworzenia)

Następnie status komórki " Wyklucz z BOM "

3 polubienia
Brawo @Maclane
To było najwyraźniej wszystko. Chyba kliknąłem w złym miejscu.
Proszę dzwony, żeby zrobiły objazd do ciebie po czekoladki.
Dziękuję
1 polubienie
Cześć,
W rysunku zapisujesz pod swoją nazewnictwem, a na dole okna znajdziesz mini pole zaznaczenia ' miniatury '

Jestem w 2023 SP05
I to wszystko.
2 polubienia
@Le_Bidule Bardzo dziękuję
@Le_Bidule
Myślałem, że możliwe jest także posiadanie miniatur modelu 3D, a nie tylko modelu MEP
Miałem to w głowie, ale hej 
Mam taki rodzaj renderowania, a priori automatyczny widok ISO z 3D

3 polubienia
W domu mam też miniaturki 3D w ISO: (Solidworks 2022 + Excel 2602)
Niezależnie od tego, czy eksport listy materiałów pochodzi z rysunku, czy z sldasm, to wszystko jedno...
Moja aktualizacja Excela jest bardzo świeża... Od kiedy jest magiczna opcja:
Czy istnieje "wstaw obraz DO komórki "?

(od czasu, gdy na to czekałem...)
3 polubienia
@sbadenis ... Mówiłem o nowej funkcji Excel, a nie o tej od Solidworks...

1 polubienie
Wkładanie miniaturek już działało z SW 2020 i EXCEL 2016. To znaczy przed AI, gdy ludzie nie byli jeszcze zbyt zdegradowani