Przykłady wysyłki dla EPDM

Witam

Czy mają Państwo jakieś przykłady wysyłki w ramach EPDM?

Narzędzie wydaje się dość proste do opanowania i myślę, że może być całkiem przydatne.

Z drugiej strony, nie mam zbyt wielu pomysłów na to, do czego tak naprawdę można go użyć w prawdziwej bazie danych/przepływie pracy EPDM (na razie najładniejszy przykład, jaki znalazłem, jest tutaj: http://www.caddirt.com/blog/2011/4/4/epdm-dispatch-jumpin.html jest to sprawdzanie danych na etapie przepływu pracy w celu poinformowania użytkownika i zaoferowania uzupełnienia danych).

Mam nadzieję, że niektórzy członkowie społeczności dobrze się bawili z tym narzędziem i podsuwają pomysły innym.

Dziękuję Wam wszystkim

Wykonuj regularne kopie niektórych plików/folderów poza repozytorium.

Kilka przykładów:

• Dodawanie litery "E" przed plikiem
  • Zmiana statusu pliku
  • Aktualizowanie właściwości

W załączeniu znajdują się pliki "ACN".

epdm_sauvegarde_dispatch.zip
4 polubienia

Dziękuję Flegendre, przyjrzę się temu uważnie.

Max, twój pomysł bardzo mnie interesuje, ponieważ chcielibyśmy mieć możliwość regularnego tworzenia kopii zapasowych naszej bazy danych oprogramowania poza EPDM (boimy się pełnego krachu ;-) ). Czy mógłbyś podzielić się swoją domeną .acn?

W przypadku planów innych niż EPDM użyliśmy zadań.

Po sprawdzeniu poprawności pliku automatycznie uruchamianych było kilka zadań (PDF, DWG i Edrawing).

Nie ma potrzeby wysyłania do tego.

2 polubienia

@ Flegendre

Zaplanowaliśmy również zadania związane z automatycznym drukowaniem pliku pdf po zatwierdzeniu planu.

Wysyłka polegałaby raczej na posiadaniu pełnej kopii zapasowej plików oprogramowania poza EPDM (a więc bazy danych plików oprogramowania, która może być całkowicie wykorzystana niezależnie od EPDM). Zasadniczo byłaby to kopia lokalnej pamięci podręcznej ze wszystkimi plikami aktualnymi w najnowszej wersji.

Przetestowałem twoją przesyłkę, dodając E: całkiem fajna funkcja. Myślę, że zrobię z tego pochodną.

Z drugiej strony, nie rozumiałem różnicy między stanem 2 dispacth valid/invalid module (może to dlatego, że nie mam tych samych zmiennych co ty: więc zmienne nie pojawiają się w moim domu)

Importuję moje 80 GB do EPDM w celu przetestowania. Wybranie wszystkich plików części za pomocą narzędzia wyszukiwania w celu zaewidencjonowania wydaje się trudne (zbyt wiele plików, zbyt długie, aby mieć menu prawego przycisku myszy....). Czy wysyłka może automatycznie sprawdzić, czy nie ma wszystkich plików określonego typu? Widząc, że plik dodaje E, nie wygląda to na bardzo skomplikowane. Zamierzam zacząć programować....

1 polubienie

Witaj @froussel,

Tylko szczegół w dyskusji.

W fazie wdrażania, na przykład, jeśli chodzi o zmiany stanu, manewry te mogą zająć bardzo dużo czasu ze stacji CAD. Przeprowadziliśmy wiele operacji bezpośrednio z serwera, zaoszczędziliśmy sobie powolności spowodowanej przepływem informacji z serwera do komputera i z komputera na serwer. Wcale na to nie wygląda, ale gdy przetwarzałeś tysiące plików, znacznie skróciło to czas odpowiedzi i przetwarzania.

2 polubienia

Witaj Benoit i dziękuję za komentarz, który może niektórym pomóc.

Mój import jest już wykonany na serwerze z widokiem lokalnym na tym samym serwerze archiwum. tylko po to, aby umieścić moje 80 GB w widoku lokalnym za pomocą kopiuj/wklej (bez meldowania), które miałem już przez około dziesięć godzin.

Teraz staram się sprawdzać tylko moje części (potem zajmę się montażami, a na końcu moimi posłami).

Trochę wysłałem, ale na razie nie jest to zbyt rozstrzygające (i popełniłem błąd, uruchamiając go na całej mojej bazie danych przed przetestowaniem go na pliku lub małym folderze - > mój serwer ma trudności...).

@froussel : Czy masz szczęście, że masz 2 mistrzów Epdm w tej dyskusji :) (flegendre i Benoit.LF)

2 polubienia

Ja również uczestniczę w gmachu dla kolejnych "szczęśliwców" do spróbowania przygody z administracją EPDM.

W załączniku 3 wysyłka pozwalająca na archiwizację plików zgodnie z typem rozszerzenia pliku.

Jest jeden dla części (zatwierdzonych i zatwierdzonych), jeden dla zespołów i jeden dla rysunków (jeszcze nie przetestowane dla tych dwóch, ale nie ma powodu, dla którego nie miałyby działać).

Archiwizacja jest wykonywana tylko wtedy, gdy:

1) Rozszerzenie jest tym, które zostało wybrane

2) plik nie jest jeszcze w stanie workflow (używam go do pierwszej archiwizacji i łatwiej było mi zaprogramować niż sprawdzić, czy plik jest już zarchiwizowany, czy nie)

Nie wahaj się wziąć udziału nawet po zamknięciu posta, ponieważ przykłady wysyłek nie są częste

.

checkin_fichiers.zip
1 polubienie

Witam

Jeśli możliwe jest zrobienie samouczka na temat Lynkoa, byłoby miło:

http://www.lynkoa.com/tutorial/create

A jeśli możliwe jest umieszczenie zawartości plików również w formacie PDF lub TXT, byłoby idealnie!

Edytuj dla informacji: kiedy wykonałeś kopię, byłeś zdalnie połączony ze swoim serwerem? Bo 2 MB/s to naprawdę nie wydaje się dużo!

1 polubienie

@PL

Zostawię to komuś innemu do zrobienia samouczka, ponieważ mam już wystarczająco dużo pracy, jak to jest, aby debugować moją bazę danych. Link, który umieściłem w moim temacie, wyjaśnia już wiele rzeczy (choć tylko po angielsku).

Lynkoa jest już dobrze przywoływana przez google: administrator robiący dobre wyszukiwanie powinien ją łatwo znaleźć ;-)

W odpowiedzi na pytanie dotyczące szybkości transferu podczas kopiowania mojej istniejącej bazy danych oprogramowania do lokalnego widoku serwera, zostałem połączony zdalnie z serwerem. Tak więc kopia była wykonywana z serwera na serwer. Z drugiej strony, sam fakt kopiowania plików do widoku lokalnego generuje już transakcje EPDM. W praktyce EPDM bezpośrednio tworzy kopię pliku w sejfie, zapisuje również informacje w bazie danych sql (fakt, że pliki są wypakowywane na serwerze przez administratora, daty....). Więc wszystko to wymaga czasu/zasobów.

Z drugiej strony nie mam absolutnie pojęcia, czy te 2MB/s, które dostajesz, są normalne, czy nie (nie pracuję w Axemble, więc nie mam żadnego innego punktu odniesienia).

Obecnie przystępuję do pierwszej archiwizacji dokumentów za pomocą załączonej przeze mnie przesyłki. Jest jeszcze wolniejszy (około 40 plików archiwizowanych na minutę). Istnieje jednak znacznie więcej transakcji SQL (wprowadzanie danych plikowych, danych konfiguracyjnych, wersji, gdy plik jest przekazywany przez przepływ pracy importu itp.).

Ponadto moja wysyłka regularnie się zawiesza, gdy pojawia się komunikat o błędzie / ostrzeżenie w operacji archiwizacji (brakujący plik (np. .cwr z cosmosworks), duplikat...), pojawia się wyskakujące okienko i dopóki nie klikniesz OK, wysyłka zostanie zablokowana. Tak więc moja wysyłka nie wydaje się być właściwym rozwiązaniem do przeprowadzenia tej pierwszej archiwizacji moich plików.

Wywodzimy się z początkowego postu, ale czy ktoś ma rozwiązanie, aby zrobić to pierwsze archiwizowanie "szybko" (lub przynajmniej bez blokowania: jeśli uda mi się szybko zarchiwizować 99% moich plików, a pozostał tylko 1% problematycznych plików, które nie są zarchiwizowane, to nie jest tak źle)?

1 polubienie

Prawdopodobnie łatwiej jest otworzyć nowe pytanie!

Zamknięcie postu, ale nie wahaj się dodać przykładów .acn dla przyszłych czytelników ;-)