@PL
Zostawię to komuś innemu do zrobienia samouczka, ponieważ mam już wystarczająco dużo pracy, jak to jest, aby debugować moją bazę danych. Link, który umieściłem w moim temacie, wyjaśnia już wiele rzeczy (choć tylko po angielsku).
Lynkoa jest już dobrze przywoływana przez google: administrator robiący dobre wyszukiwanie powinien ją łatwo znaleźć ;-)
W odpowiedzi na pytanie dotyczące szybkości transferu podczas kopiowania mojej istniejącej bazy danych oprogramowania do lokalnego widoku serwera, zostałem połączony zdalnie z serwerem. Tak więc kopia była wykonywana z serwera na serwer. Z drugiej strony, sam fakt kopiowania plików do widoku lokalnego generuje już transakcje EPDM. W praktyce EPDM bezpośrednio tworzy kopię pliku w sejfie, zapisuje również informacje w bazie danych sql (fakt, że pliki są wypakowywane na serwerze przez administratora, daty....). Więc wszystko to wymaga czasu/zasobów.
Z drugiej strony nie mam absolutnie pojęcia, czy te 2MB/s, które dostajesz, są normalne, czy nie (nie pracuję w Axemble, więc nie mam żadnego innego punktu odniesienia).
Obecnie przystępuję do pierwszej archiwizacji dokumentów za pomocą załączonej przeze mnie przesyłki. Jest jeszcze wolniejszy (około 40 plików archiwizowanych na minutę). Istnieje jednak znacznie więcej transakcji SQL (wprowadzanie danych plikowych, danych konfiguracyjnych, wersji, gdy plik jest przekazywany przez przepływ pracy importu itp.).
Ponadto moja wysyłka regularnie się zawiesza, gdy pojawia się komunikat o błędzie / ostrzeżenie w operacji archiwizacji (brakujący plik (np. .cwr z cosmosworks), duplikat...), pojawia się wyskakujące okienko i dopóki nie klikniesz OK, wysyłka zostanie zablokowana. Tak więc moja wysyłka nie wydaje się być właściwym rozwiązaniem do przeprowadzenia tej pierwszej archiwizacji moich plików.
Wywodzimy się z początkowego postu, ale czy ktoś ma rozwiązanie, aby zrobić to pierwsze archiwizowanie "szybko" (lub przynajmniej bez blokowania: jeśli uda mi się szybko zarchiwizować 99% moich plików, a pozostał tylko 1% problematycznych plików, które nie są zarchiwizowane, to nie jest tak źle)?