Czy istnieje formularz z listą wszystkich reguł, których można używać w DriveWorksXpress?

Witaj TLM, 

Po wielu poszukiwaniach w sieci nie znalazłem tego, czego potrzebowałem, więc rozmawiam z wami, którzy pomyślnie odpowiedzieli na kilka moich pytań.

Czy istnieje formularz ze wszystkimi istniejącymi regułami, których można użyć w DriveWorksXpress?  

Z góry dzięki,

V.Brnt

Zasad jest bardzo dużo.

•       Wpisy

Wyświetla listę różnych parametrów wprowadzonych na poziomie formularza.

•       Niedawny

Wymień często używane teksty i równania.

•       Matematyka

Operatory matematyczne (+, -, *, /, &...).

•       Logika

Operatory logiczne (JEŻELI, <, >, =...).

Kluczem jest przygotowanie projektu z dużym wyprzedzeniem, najlepiej jest ustalić ograniczenia itp. na papierze sporządź listę, a następnie przepisz wszystko w Driveworks.

Małe linki, które mogą Ci pomóc:

Łącze 1

Łącze 2

Dziękuję Bartku,

To już wiedziałem, ale kod, który wpisujemy do reguł odpowiada konkretnemu językowi programowania? czy jest to specyficzne dla oprogramowania?

Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest, w regułach typu "nazwa pliku", usunięcie nazwy pliku podstawowego w celu całkowitej zmiany nazwy nowego pliku.

Przykład: 

Podstawowa nazwa pliku: Spar

Po uruchomieniu DriveWorks, nowa nazwa pliku: "InputValue" i "-010"

Z "InputValue" zmienna wejściowa formularza odpowiadająca numerowi transakcji

Z góry dzięki, 

V.Brnt

Rozwiązano problem całkowitej zmiany nazw części. 

Po prostu uruchom regułę od "*", a następnie nazwa pliku źródłowego zniknie i zostanie zmieniona na nazwę, którą umieściłeś za "*".

Teraz chciałbym wiedzieć, czy można zrobić to samo z rysunkami?

W tym przypadku problem polega na tym, że rysunki przyjmują nazwę nowego pliku, ale nadal zachowują nazwę oryginalnego MEP.

Dlatego chciałbym, aby oryginalna nazwa MEP zniknęła, tak jak znika nazwa pliku części. Nie wiem, czy jest to możliwe, ponieważ nazwa pliku MEP nie jest sterowana przez regułę taką jak Nazwy plików części.

Z góry dzięki, 

V.Brnt

Witam!

DriveWorksXpress to podstawowa, całkowicie darmowa wersja serii DriveWorks.

Funkcje, których szukasz, są dostępne zarówno w wersji Solo, jak i Pro.

Aby uzyskać więcej informacji, aby porównać wersje ze sobą:

http://www.driveworks.co.uk/products/compare/

Pozdrowienia

Thomas