Czy istnieje szybki sposób na znalezienie działającej części w ASM?

Witam

Moim zdaniem nie.

Ale kiedy otworzysz swój zespół i zostanie on odbudowany z błędami, cóż, po prostu zobaczysz i wskażesz tę część lub zespół i otworzysz go i zobaczysz, że jest w stanie odzyskiwania, ale bądź ostrożny, jeśli zostanie otwarty przez kogoś innego, skontaktuj się z nią i powiedz jej...

Mam niezły ubaw.

@+.

AR

Rozwiązanie 1:

Po otwarciu zespołu, jeśli część jest w stanie przeróbki, powinien zostać wyświetlony komunikat ostrzegawczy:

Jeśli tak nie jest, przechodzisz do Narzędzia, opcje, Komunikat/Błędy/Ostrzeżenie i odznaczasz ten, który wygląda jak przechwytywanie.

Ten komunikat ostrzegawczy jest jednym z niewielu, który jest naprawdę przydatny, ponieważ pozwala zidentyfikować pasek i obniżyć go (naciskając tak)

Możesz też zapoznać się z makrami @fifounet44 w tym temacie:

https://www.lynkoa.com/forum/conception-3d/ajout-dun-assemblage-en-%C3%A9tat-de-reprise-impossible?page=0#answer-

Gdy tylko makro znajdzie część w stanie odzyskiwania, obniża ją na dno. (Z drugiej strony nie podaje nazwy części, której to dotyczy, ani nie zawiera wniosku o walidację).

3 polubienia

Dziękuję @sbadenis  i @A.R

Postaram się ponownie włączyć komunikat ostrzegawczy dla tego rodzaju alertu i zobaczę, co się stanie.
Natknąłem się na makro @fifounet44 podczas wyszukiwania na forum, jeśli to pytanie zostało już zadane w przeszłości, i pobrałem makro, ale nie mogę otworzyć .swp, co trzeba zrobić, aby otworzyć to rozszerzenie? 

W każdym razie dziękuję za odpowiedzi! 

Aby uruchomić makro, uruchom narzędzie, a następnie wybierz plik swp.

Jeśli używasz go często, możesz również dodać ikonę do makra lub skrótów klawiaturowych.

Ale ręczne rozwiązanie wystarczy, aby ci pomóc.