Czy istnieje skrót do przekazania wymiarów pilotowanych w pilotach (i odwrotnie) w szkicach?

Witaj lmengin,

Ogólnie rzecz biorąc, jeśli powiedziano Ci, że wzgórze jest pilotowane, oznacza to, że Twój szkic jest nadmiernie obciążony. 

Dimitri 

PS: małe przywitanie zawsze cieszy tych, którzy odpowiedzą =)

3 polubienia

Witam

Oprócz wybrania swojej oceny i przejścia do zakładki Inne , aby wybrać stan, którego nie widzę.

W przeciwnym razie można aktywować opcję Ostrzegaj, aby zdefiniować stan sterowany w Opcjach systemu>Szkic>Wymiary na wiązaniach , co pozwala wybrać stan, który ma zostać umieszczony w wymiarze, który nadmiernie ogranicza szkic (pilotujący lub pilotowany).

3 polubienia

Zobacz ten link

http://help.solidworks.com/2012/french/SolidWorks/sldworks/t_Inserting_Reference_Dimensions.htm?id=9b4491967b204f9cb073cb2d116a51e4

Spraw, aby ocena była zarządzana ? Okno dialogowe

Podświetlony wymiar sprawiał, że szkic był nadmiernie ograniczony lub nierozwiązywalny.

Kliknij przycisk Anuluj  , aby przerwać operację (wymiar nie zostanie umieszczony) lub wybierz jedną z następujących opcji, a następnie kliknij przycisk OK:

Kontrolowanie tej ocenyNadmiernie ograniczony lub nierozwiązywalny stan jest naprawiany.
Pozostawienie tej oceny jazdySzkic pozostaje nadmiernie ograniczony lub niemożliwy do rozwiązania. Poszukaj innych wymiarów lub relacji, które można usunąć lub edytować.

Wybierz opcję Nie pytaj mnie ponownie, aby usunąć to okno dialogowe. Ostatnią używaną opcją jest ta, która ma zastosowanie domyślnie.

Użyj opcji Sterowany w menu kontekstowym, aby przełączać się między wymiarem sterowanym a wymiarem pilotażowym.

@+

4 polubienia

Witam

Kliknij prawym przyciskiem myszy na wybrzeże, a następnie "pilotowany"

Miłego dnia

Cyrille

3 polubienia

Witaj Dimitri (ups),

Dziękuję za  odpowiedź

Chciałem przekazać wymiary w pilotażu, aby przesunąć mój szkic bez przechodzenia przez moment 2D.

Lionel

Jeśli nie odłożysz na bok, możesz przesunąć swój szkic, jak mówisz. Instant 2D pozwala tylko na dynamiczną zmianę wymiaru, nie jest potrzebny, jeśli chcesz na przykład rozciągnąć segment.

1 polubienie

Nie martw się =)

Po twoim pytaniu nie bardzo rozumiem, co chcesz zrobić. Jeśli chcesz sterować wymiarem poza szkicem, możesz w tym celu utworzyć zmienną globalną.

Dimitri

1 polubienie

Dziękuję Wam wszystkim,

po wypróbowaniu momentu 2D bardzo mi odpowiada, jest to funkcja, której nie poświęciłem czasu na wypróbowanie