Cze wszystkim
Zastanawiałem się nad zautomatyzowaną funkcją oprogramowania, której nie rozumiem użycia.

Na rysunku mogę mieć wiele arkuszy, tak jak na tym obrazie.
Jeśli umieszczę nowy widok w jednym z arkuszy, wszystkie arkusze automatycznie rozwiną się w menedżerze funkcji, jak na poniższym obrazku.
Ciągle jestem zmuszony klikać prawym przyciskiem myszy> zbierać. Trudno mi zrozumieć, co ta funkcja przynosi jako zaletę i chciałbym wiedzieć, czy można ją wyłączyć, ponieważ nie mogę znaleźć zbyt wiele na ten temat w opcjach.
To komfort użytkowania, nic poważnego, to nie jest problem z blokowaniem, ale jestem ciekaw opinii innych osób.
Witaj rbessonner,
Rzeczywiście, robi to również dla mnie.
Poświęcę chwilę, aby się temu przyjrzeć.
@+.
AR.
1 polubienie
Wyobrażam sobie, że to samo zachowanie, aby umożliwić łatwiejsze przeciąganie widoku z jednego arkusza do drugiego.
Ale nie znaleziono nic, co mogłoby zablokować to zachowanie, co rzeczywiście może być denerwujące, gdy tworzysz rysunki z wieloma arkuszami (co nie jest moim przypadkiem!)
1 polubienie
Rzeczywiście, często pracuję z plikami planów, które czasami zawierają kilkadziesiąt planów (u nas nazywamy to planami przepływu, są to plany części jednostkowych, które mają być obrabiane wewnętrznie)
rbessonnet ponownie,
Mam F9, który zamyka i otwiera okno drzewa, ale nie składa drzewa... Ciąg dalszy nastąpi.
@+.
AR.