Rozszerzenie menedżera elementów podczas tworzenia widoku na rysunku

Cze wszystkim

Zastanawiałem się nad zautomatyzowaną funkcją oprogramowania, której nie rozumiem użycia.

image

Na rysunku mogę mieć wiele arkuszy, tak jak na tym obrazie.

Jeśli umieszczę nowy widok w jednym z arkuszy, wszystkie arkusze automatycznie rozwiną się w menedżerze funkcji, jak na poniższym obrazku.

Ciągle jestem zmuszony klikać prawym przyciskiem myszy> zbierać. Trudno mi zrozumieć, co ta funkcja przynosi jako zaletę i chciałbym wiedzieć, czy można ją wyłączyć, ponieważ nie mogę znaleźć zbyt wiele na ten temat w opcjach.

To komfort użytkowania, nic poważnego, to nie jest problem z blokowaniem, ale jestem ciekaw opinii innych osób.

Witaj rbessonner,

Rzeczywiście, robi to również dla mnie.
Poświęcę chwilę, aby się temu przyjrzeć.
@+.
AR.

1 polubienie

Wyobrażam sobie, że to samo zachowanie, aby umożliwić łatwiejsze przeciąganie widoku z jednego arkusza do drugiego.
Ale nie znaleziono nic, co mogłoby zablokować to zachowanie, co rzeczywiście może być denerwujące, gdy tworzysz rysunki z wieloma arkuszami (co nie jest moim przypadkiem!)

1 polubienie

Rzeczywiście, często pracuję z plikami planów, które czasami zawierają kilkadziesiąt planów (u nas nazywamy to planami przepływu, są to plany części jednostkowych, które mają być obrabiane wewnętrznie)

rbessonnet ponownie,

Mam F9, który zamyka i otwiera okno drzewa, ale nie składa drzewa... Ciąg dalszy nastąpi.
@+.
AR.