Eksport do programu 3ds

Witam

Chciałbym wyeksportować zespół około 600 części do 3DS, posiadam solidworks prenium i tak mam dodatek scan to 3d który pozwala mi nagrywać w 3DS, problem polega na tym, że nie mogę tego zrobić w złożeniu. Czy znasz metodę, aby to zrobić?

Z góry dziękuję

Cześć @capilotracter

Jaki jest rozmiar pliku zespołu........... (600 sztuk jest do animacji?)

lub mieć kompletny zestaw, którego nie można zdemontować lub zmodyfikować, w tym przypadku zarejestrować częściowo

@+ ;-)

ideałem byłoby mieć części osobno, jeśli to możliwe, to dla firmy com, która chce zrobić nam komercyjne obrazy naszej maszyny Już to uprościłem do maksimum, plik montażowy ma 24 MB z częściami ca daje 260 MB

Witam

Zapisanie zespołu w formacie VRML poprzez wybranie opcji "eksportuj wszystkie części zespołu w jednym pliku" nie rozwiązuje problemu?

Aby wyeksportować, po prostu wykonaj 

1.  Kliknij Plik > Zapisz jako
  2. Wybierz format pliku z pola Typ:
    • ScanTo3D (*.xyz)
    • ScanTo3D (*.wrl). Kliknij przycisk Opcje  , aby ustawić opcje eksportu.
    • ScanTo3D (*.stl). Kliknij przycisk Opcje  , aby ustawić opcje eksportu.
    • ScanTo3D (*.3ds)
    • ScanTo3D (*.obj)

Jak wspomniano w pomocy:

http://help.solidworks.com/2013/french/SolidWorks/scanto3d/t_exporing_files.htm

lucas próbuję tego tak szybko, jak tylko mogę, tam mój komputer działa już z pełną prędkością, jak tylko się skończy, próbuję

Dziękuję

1 polubienie

Rzeczywiście, metoda działa, jest trochę trudna przy tak dużym montażu (plik wrl ma 150MB), więc moim zdaniem nie do końca nadaje się do użytku, ale ponieważ w ogóle nie wierzę w pracę, która zostanie wykonana za nim, nie mam więcej czasu, aby się temu poświęcić ^^

Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi wiarę !!

1 polubienie