W korporacyjnym PDM (pełny PDM, ale ponieważ grupa robocza jest tylko wersją lite, powinna również działać), wystarczy zsynchronizować cały skarbiec na komputerze.
To właśnie robię na moim komputerze: 130 GB danych synchronizowanych za każdym razem, gdy ponownie łączę się z sejfem.
Ponieważ masz wszystkie pliki na swoim komputerze w tej chwili, możesz zrobić kopię katalogu głównego swojego skarbca (robię to za pomocą freefilesync: fajnego małego darmowego narzędzia).
Jeśli nie chcesz wykonywać trwałej synchronizacji (nie polecam jej, ponieważ jest bardzo długa przy pierwszym połączeniu dnia), możesz zrobić "pobierz najnowszą wersję" w katalogu głównym swojego sejfu.
Jeśli chcesz zrobić tak jak ja, to jest to na poziomie ustawień użytkownika (lub grupy) EPDM, gdzie musisz umieścić katalog główny skarbca w opcjach katalogu do synchronizacji (zwykle umieszczamy tylko katalogi bibliotek z tego rodzaju opcją).
To grupa robocza, a nie standardowy pdm (standardowy pdm wiem jak to zrobić, utworzyłem specjalne konto z pełną replikacją na połączeniu do użytku offline, pełna synchronizacja jest za długa).
W grupie roboczej na serwerze pod danymi mam tylko specjalne pliki. A kiedy rozpakowujesz plik, kopiuje on wszystkie składniki zestawu do płaskiego katalogu tymczasowego. Może muszę zajrzeć do opcji ekstrakcji, jeśli mogę zmienić ustawienia.
Rzeczywiście, nie ma bezpośredniego rozwiązania. Bezpośredni eksport Workgroup PDM spowodowałby, że wszystkie pliki zostałyby umieszczone płasko w folderze Windows.
Wraz z zaprzestaniem stosowania tego rozwiązania, Dassault Systèmes opracował narzędzie do eksportu do PDM (Std lub Pro), które pozwala na odbudowanie własnej struktury drzewa. Jednym z rozwiązań jest eksport skarbca grupy roboczej PDM do PDM, a następnie wyprowadzenie danych z PDM do systemu Windows.
Wiedząc, że PDM Standard jest dołączony już w Solidworks Professional.
Dzięki za info. Jeśli to możliwe, jestem zainteresowany, eksportując ze standardowego pdm do okna, wiem, jak to zrobić, więc czy wiesz, gdzie znaleźć to narzędzie?