Niemożliwy eksport w SolidWorks: "niespójna krzywa splajnu"

Witam

Mam nowy problem z SolidWorks. Próbuję wyeksportować zespół w formacie neutralnym (sat lub krok) i eksport kończy się niepowodzeniem z następującym komunikatem: "Niespójna krzywa splajnu".

To pierwszy raz, kiedy mam taki komunikat od wielu lat korzystania z SolidWorks. Nie mogę znaleźć błędu. Prawdopodobnie kawałek, który niedawno zintegrowałem, ale nie wiem który, ponieważ mają proste kształty.

Upraszczając sprawę, problem musi być bardzo rzadki, biorąc pod uwagę niewiele wyników wyszukiwania w Google...

Jeśli ktoś wie, skąd bierze się ten błąd, to jestem jak najbardziej za.

Dziękuję

Witam

Możesz spróbować wyeksportować w IGES, a następnie otworzyć go, aby wyeksportować go w STEP...

Witam

W opcji eksportu odznacz eksport krzywych, jeśli go nie potrzebujesz.

@+

Witam

Nareszcie problem rozwiązany !!

Dziękuję za odpowiedzi, ale problem był inny. Eksport krzywej nie był zaznaczony, a w przypadku eksportu w innym formacie udało mi się w parasolid, ale kiedy otworzyłem ten drugi, eksport w acis dał mi ten sam komunikat o błędzie.

Oto rozwiązanie problemu:

Po przystąpieniu do eliminacji poprzez stopniowe wchodzenie na drzewo, aby zobaczyć, które podzespoły powodują problem, a w szczególności, który komponent, w końcu zobaczyłem problem. Była to nakrętka zabezpieczająca, która została źle odbudowana.

Nie było ikony oprogramowania, która normalnie ostrzega, gdy występuje problem z odbudową. Jego struktura drzewa była dość "czysta" bez ostrzeżenia, ale jeśli chodzi o wyświetlacz, brakowało w niej twarzy. Po prostu edytowałem funkcję, a ona odbudowała się w sam raz.

Zobacz załączony obraz, aby zilustrować mój punkt widzenia.

Dziękuję

Kamień

ecrou_mal_reconstruit.jpg
1 polubienie