Chciałbym przeprowadzić ekstrakcję z PDM do Excela.
Pozwólcie, że wyjaśnię: Mamy bazę danych ze wszystkimi naszymi standardowymi produktami, chciałbym tylko pobrać odniesienie, które jest nazwą części lub zespołu + masa części, aby zauważyć, że te dwie "dane" są obecne w mojej karcie danych. Wszystko w tabeli Excela
Witam Wyszukując, czy znasz nazwy plików, po prostu wyświetl interesujące Cię zmienne w kolumnach wyniku (jest on ustawiony w administracji) i wyeksportuj wynik do Excela w celu przetworzenia. Nadal istnieją możliwości za pośrednictwem Excela bezpośrednio za pomocą makra, jeśli znasz nazwy plików i ich lokalizacje.
O tak, przepraszam, myślę, że to błąd przynajmniej z 2022 roku (wersja, na której jestem), ponieważ nie można już przypisywać uprawnień do wyników wyszukiwania. Tak więc w obecnej formie nadal istnieją makra lub skorzystaj z szybkiego wyszukiwania z eksploratora:
Edit: Poprawiam się, nie błąd tylko SW będzie, kto wie dlaczego...
Witam Za pomocą karty danych, tak. Osobiście myślę, że stworzę prośbę o SW, ponieważ jest to regresja w porównaniu do starych wersji. Ponieważ mamy PDM od lat, udało nam się zachować niektóre ustawienia, w wyniku czego mamy różne wyświetlacze dla administratorów i użytkowników dla wyników wyszukiwania. Więc nadal możemy je edytować i dodawać brakujące kolumny, ale nie możemy już niczego tworzyć. Jedyny sposób, w jaki widzę, czy jest to potrzeba zarządzania bazą danych, jest dostępny tylko dla Ciebie, makro w Excelu będzie równie skuteczne. Edit: Jeśli chodzi o inny temat dotyczący PDM, szczerze zastanawiam się, jak radzą sobie z ewolucją tego oprogramowania. Dają nam zmiany, które nie mają sensu z punktu widzenia użytkowania (koniec z konfigurowalnymi kolumnami dla różnych grup, ładowanie plików nadrzędnych i podrzędnych wszystkich plików zawartych w ASM po ich uzyskaniu, parametr w grupach, który nie replikuje się na użytkownikach grupy...). W każdym razie z 3DExperience wątpię, że SW dokona ewolucji na PDM w nadchodzących latach (już teraz te ewolucje są rzadkie od co najmniej 3 lat).