Eksport PDM do Excela

Cze wszystkim

Chciałbym przeprowadzić ekstrakcję z PDM do Excela.

Pozwólcie, że wyjaśnię: Mamy bazę danych ze wszystkimi naszymi standardowymi produktami, chciałbym tylko pobrać odniesienie, które jest nazwą części lub zespołu + masa części, aby zauważyć, że te dwie "dane" są obecne w mojej karcie danych. Wszystko w tabeli Excela

Dziękujemy za Twoją opinię :slight_smile:

Witam
Wyszukując, czy znasz nazwy plików, po prostu wyświetl interesujące Cię zmienne w kolumnach wyniku (jest on ustawiony w administracji) i wyeksportuj wynik do Excela w celu przetworzenia.
Nadal istnieją możliwości za pośrednictwem Excela bezpośrednio za pomocą makra, jeśli znasz nazwy plików i ich lokalizacje.

1 polubienie

Witam

Dziękujemy za Twoją opinię. Nie mogę utworzyć widoku kolumny, który jest wyświetlany w pełnym wyszukiwaniu

Witam

W tym miejscu musisz dodać lub zmienić widok wyświetlania:
image
Nie zapomnij nadać uprawnień użytkownikom

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście, to właśnie zrobiłem, ale nie oferuje mi tego w eksploratorze

image

Witam;

Zazwyczaj znajdziesz tu kilka odpowiedzi:

Pozdrowienia.

Witam
Nie ma go w szybkim wyszukiwaniu, ale w wynikach wyszukiwania

Witam

Tak, przepraszam, to mój ekran, który jest nieprawidłowy, ponieważ przetestowałem oba, zanim ci odpowiem

image

Ale to nie działa

O tak, przepraszam, myślę, że to błąd przynajmniej z 2022 roku (wersja, na której jestem), ponieważ nie można już przypisywać uprawnień do wyników wyszukiwania.
Tak więc w obecnej formie nadal istnieją makra lub skorzystaj z szybkiego wyszukiwania z eksploratora:
image

Edit: Poprawiam się, nie błąd tylko SW będzie, kto wie dlaczego...

Witam

Tak więc w stanie przez PDM nie mogę nic zrobić, ponieważ moim celem jest wyświetlanie przefiltrowanych produktów za pomocą karty danych.

Witam
Za pomocą karty danych, tak. Osobiście myślę, że stworzę prośbę o SW, ponieważ jest to regresja w porównaniu do starych wersji.
Ponieważ mamy PDM od lat, udało nam się zachować niektóre ustawienia, w wyniku czego mamy różne wyświetlacze dla administratorów i użytkowników dla wyników wyszukiwania.
Więc nadal możemy je edytować i dodawać brakujące kolumny, ale nie możemy już niczego tworzyć.
Jedyny sposób, w jaki widzę, czy jest to potrzeba zarządzania bazą danych, jest dostępny tylko dla Ciebie, makro w Excelu będzie równie skuteczne.
Edit: Jeśli chodzi o inny temat dotyczący PDM, szczerze zastanawiam się, jak radzą sobie z ewolucją tego oprogramowania. Dają nam zmiany, które nie mają sensu z punktu widzenia użytkowania (koniec z konfigurowalnymi kolumnami dla różnych grup, ładowanie plików nadrzędnych i podrzędnych wszystkich plików zawartych w ASM po ich uzyskaniu, parametr w grupach, który nie replikuje się na użytkownikach grupy...). W każdym razie z 3DExperience wątpię, że SW dokona ewolucji na PDM w nadchodzących latach (już teraz te ewolucje są rzadkie od co najmniej 3 lat).