Eksportowanie plików SVG

Witam, chciałbym wiedzieć, jak wyeksportować rysunek w formacie SVG do SOLIDWORKS . Z góry dziękuję

Witam

Nie znam rozszerzenia pliku SVG???

Szukałem w sieci, znalazłem, ale teraz nie wiem, jak to zrobić.

Czy mógłbyś powiedzieć mi coś więcej? A jeśli go znajdziesz, proszę mnie o tym informować.

Znajdź w załączeniu wszystkie możliwości zapisania części w SW2020 SP5. 

@+.

AR

2020-11-04_101356.pdf
1 polubienie

Witam ponownie,

Oto wszystkie możliwości zapisania MEP SW 2020 SP5.

Następnie musisz przejść przez inną aplikację, aby przełączyć się na SVG.

Oto link

https://image.online-convert.com/fr/convertir-en-svg

Powodzenia @+.

AR.

2020-11-04_101338.pdf
1 polubienie

Witaj @A.R

Jest to płaski plik obrazu (  Scalable Vector Graphics) to format rysunku wektorowego obsługiwany przez oprogramowanie MediaWiki, silnik Wikipedii.

Przeczytaj więcej tutaj z rozwiązaniami   ;-)

Pozdrowienia

3 polubienia

Dziękuję za odpowiedzi, myślę, że źle się wytłumaczyłem, chciałbym wyeksportować rysunek z SOLIDWORKS na maszynę, ale nie wiem, czy nie jestem mądry, ale nie mogę znaleźć do wyeksportowania w pliku.

RE-CZEŚĆ,

Tak więc, jeśli chodzi o posła do Parlamentu Europejskiego, spójrz na moją 2. odpowiedź, dla pokoju spójrz na 1.

Ogólnie rzecz biorąc, aby wysłać do maszyny, odbywa się to z (*.stl) części sw za pośrednictwem centrum obróbczego.

W przypadku druku 3D jest to ten sam plik (*.stl)

Zobacz tam ===> https://www.sculpteo.com/fr/centre-apprentissage/creer-un-fichier-3d/quest-ce-quun-fichier-stl/

Powodzenia @+.

1 polubienie

Witam, z mojej wiedzy zgadzam się @Zozo_mp jest to format wektorowy.

Jeśli chcesz przetestować, możesz pobrać Inkscape 

https://inkscape.org/fr/

Format kopii zapasowej tego oprogramowania i .svg.

Możesz zaimportować swój plan w formacie .pdf lub w formacie .dxf dla mnie za pomocą CATIA .pdf wynik jest lepszy. 

Edycja: lepiej pod CATIA , ponieważ dxf generowany przez CATIA jest zbyt fasetowany i CATIA przeszkadza wektorowemu pdfowi o znacznie lepszej jakości.

Edycja-2: W przypadku Solidworks wynik jest lepszy w imporcie DXF.

4 polubienia

Dobry wieczór Franck, dlaczego jest różnica w DXF? A aby zaimportować, musisz go zapisać jako i ponownie otworzyć w Inkscape?

Dziękuję za odpowiedzi.

1 polubienie

Witam .skąd różnica?? po stronie CATIA prawdopodobnie pochodził z wersji wygenerowanej przez DXF, po twoim pytaniu przerobiłem test pod CATIA V5-6R2017. i uzyskuję też lepszy wynik z DXF (nie zwróciłem uwagi, ale wersja DXF została zaktualizowana, jest nowsza w 2007 roku niż w moich ostatnich testach z 2000 roku).

Nawiasem mówiąc, wyjście svg znajduje się w CATIA (w opcjach formatu graficznego).

Na zrzucie ekranu różnica, oprócz reprezentacji linii osi i interpretacji okręgu, przy imporcie pliku pdf widzimy, że jest to wiele małych odcinków linii, na tym z DXF, okrąg i reprezentowany przez 4 1/4 koła.

Jeśli plik svg jest używany przez maszynę, im mniej przerw styczności, tym lepiej.

Tak, musisz zapisać plik SW w DXF i zaimportować go do Inkscape.

2 polubienia

Cześć Franck

Wracam do Was, ponieważ wypróbowałem Inkscape, robię prostokątną część na SOLIDWORKS z wymiarami, robię plik DXF i podczas importu nie mogę znaleźć swoich wymiarów. Bo wtedy przenoszę plik do SHAPER ORIGIN, routera, a boki już do siebie nie pasują.

Załączam do was tę sztukę.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

gabarit.jpg

Witam 

Podczas importowania do Inkscape zwróć uwagę na jedność domyślnego dokumentu, jest to piksel, musisz go zmienić o mm (górny pasek narzędzi).

Dla wymiarów działa w formacie pdf; ale dla mnie;  nie z DXF, nawet podczas eksportowania wymiarów na wykresie istnieją krzywe, które nie przechodzą pod Inkscape (patrz z opcjami eksportu DXF w Solidworks)

Twój plik jest .jpg

1 polubienie

Sztuczka polega na tym, aby zrobić rysunek. Rysunek można eksportować w .svg

Dobry wieczór bendesarts,

Rysowanie, rysowanie, jeśli rozumiem tłumaczenie, czy robisz to na czym?