Chciałbym wiedzieć, czy jacyś użytkownicy mają rozwiązanie mojego problemu:
Zdarza się, że wykonujemy osłony z blachy ocynkowanej, co generuje dużą ilość detali do cięcia laserowego. Cięcie wykonujemy w ramach podwykonawstwa. W związku z tym udostępniamy plik dxf oraz nomenklaturę, wskazującą rodzaj arkusza, grubość, długość, szerokość i ilość. Czy możliwe jest wyeksportowanie z asm wymiarów zdolnego prostokąta każdej części składającej się na asm, a także ilości, najlepiej w pliku excell? Zaoszczędziłoby nam to dużo czasu.
Dziś wiem, jak masowo eksportować dxf dzięki My Cad Tool, ale nie generować zestawienia materiałów. Dlatego należy to zrobić ręcznie.
Właściwości długość-szerokość blach pojawiają się tylko w przypadku zestawienia komponentów z zakładkami. Myślę, że to dość mylące. Już zagłębiłem się w tę stronę.
Problem jest następujący: wartości do pobrania to "szerokość / długość boku blachy". Te właściwości są obecne na listach właściwości obiektu konstrukcji blachowej, ale właściwości niestandardowe nie oceniają ich !! Nie mieszczą się więc w nietabelaryzowanej nomenklaturze...