Eksport rysunku DXF: Obszar nagrywania

Cze wszystkim

Od tego czasu mamy problem z zapisywaniem rysunków w formacie DXF lub DWG. Rzeczywiście, czasami umieszczamy widoki arkusza poza obszarem, ale gdy zapisujemy go w formacie DXF/DWG, solidworks integruje widoki poza obszarem arkusza.

Szukałem opcji w ustawieniach zapisywania solidworks, ale nic nie znalazłem. Czy ktoś ma pomysł na rozwiązanie tego problemu?

(Załączam zrzut ekranu z wynikiem)

capture.jpg
2 polubienia

w planie MSE w formacie PDF zawiera wszystkie części wstawione do rysunku programowego

Myślę, że to ma sens

Od Ciebie zależy, czy nie umieścisz w ramce tego, co nie pasuje do Twojego rysunku

Zobacz ten link

http://help.solidworks.com/2013/french/SolidWorks/sldworks/c_DXF-DWG_Files_dxf_dwg-Files.htm?id=5b05802b557140cf84ecbd67675f7aed

@+

1 polubienie

Witam

Dla mnie są 2 rozwiązania

1-Umieść widoki na innym arkuszu

2-Umieść widoki w stanie ukrytym => w menedżerze funkcji, kliknij prawym przyciskiem myszy, a następnie ukryj.

Niech moc będzie z tobą

3 polubienia

Moje widoki nie są w formacie arkusza, ale na zewnątrz. Używam go, aby mieć linki, takie jak numer części lub strona zewnętrzna itp.

Załączam obraz do rysunku solidworks.

capture.jpg

Eksport

Konwerter DXF/DWG eksportuje dokumenty rysunków tylko jako pliki .dxf lub .dwg. Podczas eksportowania rysunku jako pliku .dxf lub pliku .dwg dla nowego pliku używana jest skala arkusza rysunku. Wszystkie elementy (krawędzie, adnotacje i komponenty zespołu) na warstwach są eksportowane do wyznaczonej warstwy.

Wzory kreskowania SolidWorks są konwertowane na wzory kreskowania AutoCAD podczas eksportowania dokumentów SolidWorks jako plików DXF lub DWG. Oprogramowanie SolidWorks konwertuje wzory kreskowania SolidWorks na niezespolone definicje kreskowania i zachowuje warstwę i kolor oryginalnego kreskowania. Aplikacja SolidWorks obsługuje również eksportowanie kreskowań podczas rzutowania warstw przy użyciu pliku rzutowania.

Podczas eksportowania dokumentów rysunkowych SolidWorks jako plików DXF lub DWG, można wybrać rzutowanie tylko tych elementów, których warstwy nie są zdefiniowane w inny sposób. Wszystkie typy elementów, które można przypisać do warstw programu AutoCAD za pośrednictwem pliku projekcji, obsługują warstwy w formacie rysunku SolidWorks.

Konwerter DXF/DWG obsługuje grubość linii, ukryte szkice i automatyczne linie konstrukcyjne. Można eksportować niestandardowe style linii. Jednak podczas importowania niestandardowe style linii nie są rozpoznawane w plikach programu AutoCAD.

Kolory można eksportować do plików DXF/DWG według warstw lub bloków. Kolory 24-bitowe są używane zarówno w imporcie, jak i eksporcie.

Rozwinięte części arkusza blachy. Rozwinięte części arkusza blachy można tworzyć pliki .dxf bezpośrednio z dokumentów części konstrukcji blachowej bez rozwijania modelu. Słowa "Stan rozwinięty" są dodawane przed nazwą pliku.

•  Kliknij Plik > Zapisz jako i wybierz DXF (*.dxf) jako Typ.
  • Kliknąć prawym przyciskiem myszy stan rozwinięcia w drzewie operacji FeatureManager i wybrać Eksportuj stan rozwinięcia do DXF/DWG.

Można również eksportować elementy arkusza blachy.

1 polubienie

Tak, robię to samo, więc ułóż plan tak, jakbyś skończył, a następnie po zakończeniu przeciągnij widoki zewnętrzne na inny arkusz (arkusz 2 )

Niech moc będzie z tobą

2 polubienia

Witam

Szybkie pytanie; Czy kiedykolwiek tak to działało????

1 polubienie

do Ac Cobra moim zdaniem nie, nigdy nie działał zgodnie z opisem lub żądaniem

Musisz usunąć wszystkie dodatkowe monety  przed DXF DWG

Postępuj zgodnie z pomocą online, aby wykonać swój plan

za pomocą warstw i wybierz tę, która odpowiada właściwemu rysunkowi do konwersji

lub jak powiedział @ OBI WAN , przeciągnij niechciane widoki na inny arkusz

@+

1 polubienie