Od kilku miesięcy tworzę karty produktowe (przykład w załączeniu) naszych różnych baterii i armatury w celu rozwoju naszej działalności.
Karty te są tworzone z oprogramowania w pliku rysunku.
Niektóre z tych danych są wypełniane automatycznie na podstawie właściwości niestandardowych w zespole, a inne, takie jak "Charakterystyka" i "Ciśnienie i przepływ", są wypełniane ręcznie podczas tworzenia wtyczki.
Dzisiaj jestem pytany, czy możliwe jest pobranie wszystkich tych danych w pliku Excel w celu przygotowania różnych dokumentów biznesowych.
Nie wiem, czy powinienem kontynuować tworzenie tych arkuszy bezpośrednio w oprogramowaniu, czy użyć innego interfejsu, ponieważ nie mogę znaleźć w oprogramowaniu niczego, co pozwala mi na eksport jako plik Excel.
Wszystko zależy od ilości danych do przetworzenia, ale w pierwszej kolejności, dla wszystkiego, co jest tekstem, użyję właściwości, które należy wypełnić za pośrednictwem obszaru wkładu, a poza obszarem drukowalnym, umieszczę ogólną tabelę, która byłaby związana z tymi właściwościami.
Tabelę można wyeksportować bezpośrednio do Excela (zapisać jako), ale w przypadku widoku i logo jest to koniecznie ręczne kopiowanie/wklejanie.
Następnie istnieje możliwość zrobienia tego za pomocą makra, ale w każdym razie będziesz potrzebować identyfikacji elementów do pobrania, więc link do właściwości nie byłby zły.
W przypadku logo moim zdaniem najłatwiej jest umieścić je w nagłówku w szablonie Excela.
Pola tekstowe poniżej 2 kwadratów, w których moje widoki znajdują się już w obszarze kartridżu, ale nie mogę zrobić tego, co mówisz i wyeksportować, zapisując jako.
W przypadku widoku po lewej stronie jest to zdjęcie, które zaimportowałem do mojego rysunku, aby móc je następnie odzyskać w mojej bazie danych Excela, tak jak logo, ale nadal będę miał problem z widokiem z boku.
Dlaczego eksport? Czy nie mógłbyś stworzyć jakiegoś rysunku w formacie broszury handlowej, abyś nie musiał eksportować, ale po prostu ręcznie wypełnić sekcje "Charakterystyka" i "Ciśnienie i przepływ". Masz prawie wszystko, a potem wystarczy to zapisać jako PDF dla sprzedawców...
Odpowiadając na twoje pytanie, dzisiaj tworzę arkusze z SW, tak jak mówisz, a następnie generuję je w formacie pdf, aby wszyscy mogli się z nim zapoznać.
Ale dzisiaj mój szef zastanawia się nad stworzeniem strony internetowej i katalogów komercyjnych, a ludzie, którzy są odpowiedzialni za tę operację, chcą tych danych w Excelu.