Eksportować dane MEP do Excela?

Cze wszystkim

Od kilku miesięcy tworzę karty produktowe (przykład w załączeniu) naszych różnych baterii i armatury w celu rozwoju naszej działalności.

Karty te są tworzone z oprogramowania w pliku rysunku.

Niektóre z tych danych są wypełniane automatycznie na podstawie właściwości niestandardowych w zespole, a inne, takie jak "Charakterystyka" i "Ciśnienie i przepływ", są wypełniane ręcznie podczas tworzenia wtyczki.

Dzisiaj jestem pytany, czy możliwe jest pobranie wszystkich tych danych w pliku Excel w celu przygotowania różnych dokumentów biznesowych.

Nie wiem, czy powinienem kontynuować tworzenie tych arkuszy bezpośrednio w oprogramowaniu, czy użyć innego interfejsu, ponieważ nie mogę znaleźć w oprogramowaniu niczego, co pozwala mi na eksport jako plik Excel.

Dziękuję za pomoc i pomysły.

1401385_-_fiche_produit.pdf

Dodatkowe informacje, muszę również mieć możliwość wyeksportowania 2 widoków, które znajdują się w moim pliku, a także logo w prawym górnym rogu.

Witam

Wszystko zależy od ilości danych do przetworzenia, ale w pierwszej kolejności, dla wszystkiego, co jest tekstem, użyję właściwości, które należy wypełnić za pośrednictwem obszaru wkładu, a poza obszarem drukowalnym, umieszczę ogólną tabelę, która byłaby związana z tymi właściwościami.

Tabelę można wyeksportować bezpośrednio do Excela (zapisać jako), ale w przypadku widoku i logo jest to koniecznie ręczne kopiowanie/wklejanie.

Następnie istnieje możliwość zrobienia tego za pomocą makra, ale w każdym razie będziesz potrzebować identyfikacji elementów do pobrania, więc link do właściwości nie byłby zły.

W przypadku logo moim zdaniem najłatwiej jest umieścić je w nagłówku w szablonie Excela.

2 polubienia

Dziękuję za tę pierwszą odpowiedź.

Pola tekstowe poniżej 2 kwadratów, w których moje widoki znajdują się już w obszarze kartridżu, ale nie mogę zrobić tego, co mówisz i wyeksportować, zapisując jako.

W przypadku widoku po lewej stronie jest to zdjęcie, które zaimportowałem do mojego rysunku, aby móc je następnie odzyskać w mojej bazie danych Excela, tak jak logo, ale nadal będę miał problem z widokiem z boku.

dla ocenianych wyświetleń

Wydaje mi się, że najlepsze jest robienie zdjęć (zrzut ekranu)

i zaimportuj swoje zdjęcia (zrzut ekranu)

tak samo jak część obrazów

zobacz te linki, a znajdziesz wydaje mi się, że wszystko, czego potrzebujesz

https://www.youtube.com/results?search_query=creer+catogue+avec+photo+dans+excell

https://www.youtube.com/results?search_query=creer+catogue+produit

Zobacz również to

https://www.youtube.com/watch?v=oEiIwZE3P0U

@+ ;-)

PS:

Powinieneś także być w stanie zmodyfikować materiał swojego pierwszego zdjęcia

Opcja Zakończ dostępna z zaznaczeniem w komórce listy rozwijanej

1 polubienie

Dziękuję gt22

Pomysł wydawał mi się dobry, ale nie jest to opinia mojego menedżera, który rozmawiał z osobą odpowiedzialną za tworzenie naszych dokumentów.

Powiedziałem im, że w tej chwili nie mam żadnych innych rozwiązań, aby wyeksportować żądane dane.

Być może na razie muszę poszukać innej alternatywy podczas tworzenia moich dokumentów. Ciąg dalszy nastąpi.

1 polubienie

Witam

Dlaczego eksport? Czy nie mógłbyś stworzyć jakiegoś rysunku w formacie broszury handlowej, abyś nie musiał  eksportować, ale po prostu ręcznie wypełnić sekcje "Charakterystyka" i "Ciśnienie i przepływ". Masz prawie wszystko, a potem wystarczy to zapisać jako PDF dla sprzedawców...

2 polubienia

Istnieje oprogramowanie online do konwersji plików PDF do programu Excel...

Na przykład: https://www.freepdfconvert.com/fr/pdf-excel

1 polubienie

Witaj ac cobra 427.

Odpowiadając na twoje pytanie, dzisiaj tworzę arkusze z SW, tak jak mówisz, a następnie generuję je w formacie pdf, aby wszyscy mogli się z nim zapoznać.

Ale dzisiaj mój szef zastanawia się nad stworzeniem strony internetowej i katalogów komercyjnych, a ludzie, którzy są odpowiedzialni za tę operację, chcą tych danych w Excelu. 

Dzięki max59, myślę, że pójdę tą drogą, właśnie próbowałem i znajduję wszystko, czego potrzebuję.