Eksport do Edrawing w 3Dexperience

Witam wszystkich, pytanie, które wydawało mi się proste, zanim spojrzałem... Nie mogę eksportować w Edrawing pod sldws connected 2025 sp1.0. Nie mogę znaleźć rozszerzenia, gdy robię " zapisz jako nowy ", a kiedy robię "zapisz na tym komputerze " , nic się nie dzieje, nie ma wyskakującego okienka... Czy masz jakiś pomysł?

Witam;
Wygląda na to, że Edrawing nie jest już dostępny od czasu 3DExperience:

# Zapisywanie pliku eDrawings w programie 3DEXPERIENCE

W kontekście 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS nie jest możliwe zapisywanie plików bezpośrednio w formacie eDrawings. Dzieje się tak, ponieważ eDrawings został zastąpiony przez aplikację 3D Play na platformie 3DEXPERIENCE, która jest teraz zalecaną metodą udostępniania plików dla wszystkich użytkowników tej platformy.

### Jak tworzyć pliki eDrawings z 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS

Jeśli potrzebne są pliki eDrawings, ale używane są tylko 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS, oto metoda, którą należy zastosować:

1. Zapisz plik na komputerze z 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS.
2. Otwórz plik SOLIDWORKS w programie eDrawings 2024 PRO.
3. Zapisz plik w formacie eDrawings (easm, eprt, edrw).

Ta metoda pozwoli Ci utworzyć plik eDrawings, którego możesz użyć do udostępnienia.

### Dodatkowe uwagi

** Użytkownicy SOLIDWORKS Connected nie mogą bezpośrednio zapisywać plików eDrawings, ale mogą udostępniać pliki w formacie .3dxml za pośrednictwem aplikacji 3D Play, która zapewnia podobne funkcje do przeglądania i eksplorowania plików CAD.*
** Aplikacja 3D Play umożliwia również wysyłanie łączy w celu uzyskania dostępu do udostępnionych plików, co upraszcza proces współpracy.*

Podsumowując, chociaż opcja zapisywania jako eDrawings nie jest dostępna bezpośrednio w 3DEXPERIENCE, istnieją alternatywne rozwiązania do tworzenia i udostępniania plików eDrawings.

Myślę, że opcja: " Zapisz na komputerze " pozwala tylko zapisać zestaw na dysku twardym, otworzyć go za pomocą Edrawing, a następnie zapisać w formacie *.eprt lub *.easm... (Miła strata czasu na perspektywę, dziękuję 3Dexperience...)

Informacje o zabawie 3D:

2 polubienia

Dziękuję, panie Maclane!! Szybko i sprawnie!! :sunglasses:

1 polubienie