Witam
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest wyeksportowanie listy plików po pliku Excel.
Z góry dziękujemy,
Witam
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest wyeksportowanie listy plików po pliku Excel.
Z góry dziękujemy,
Witam i Szczęśliwego Nowego Roku,
jest to trochę niejasne jak pytanie "Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest wyeksportowanie listy plików po pliku Excel".
Wystawa w formacie PDF w STEP???
No właśnie, niezbyt jasne, chcesz wyeksportować listę plików w predefiniowanym pliku Excela?
Za pomocą narzędzia myCadtools? (patrz tytuł)
W tym przypadku smartbom załatwi sprawę:
Jeśli jest eksportowany w kroku pdf zgodnie z listą plików uzyskanych z pliku Excel, patrz Integracja lub konwerter wsadowy:
Bez narzędzi to już inny temat (makro lub inny)
Dziękujemy za Twoją opinię.
Przepraszam za moje niejasne pytanie.
Wyrażam następująco:
Mam folder ze wszystkimi moimi plikami oprogramowania w . PRT i ja chcielibyśmy wyeksportować niektóre z moich plików zgodnie z listą Excela jako plik .step.
(Posiadam myCADtools i SW2017)
Lub kliknij prawym przyciskiem myszy karty, Niestandardowe..., a następnie kliknij prawym przyciskiem myszy kartę i usuń lub ukryj, ale jeśli jest pusta, równie dobrze możesz ją usunąć.
Witaj @julien.perrussel
Przede wszystkim bardzo się cieszę, że mogę powitać Cię na forum.
Mam nadzieję, że pomożemy Ci rozwiązać niektóre problemy, ale także, że skorzystamy z Twojej wiedzy i doświadczenia.
Na pewno doceniłeś czas odpowiedzi między momentem opublikowania wpisu a momentem, w którym otrzymałeś odpowiedź
Pozdrowienia
Dziękuję za opinię, ale nie zrozumiałem Twojej wiadomości.
Myślę, że trafił w zły temat
Ja też wierzę
Aby wyeksportować wsadowo, spójrz na batchconverter, który bardzo dobrze radzi sobie z tym zadaniem.
W najgorszym przypadku Integracja może to również zrobić (patrz link powyżej)
Aby pobrać listę plików w batchconverter, eksportujesz ścieżkę do plików (z Excela w pliku csv (format utf-8)
Następnie kliknij prawym przyciskiem myszy w strefie 1 i dodaj plik csv zawierający listę plików
Sprawdzasz format eksportu w 2 (krok 214)
W 3 tworzysz regułę dla nazwy swojego eksportu, tutaj nazwa pliku + nazwa konfiguracji (możliwe z wersją...)
Następnie składasz wniosek w 4, a każda ścieżka pliku csv zostanie przetworzona 1 po 1.
Dziękuję za odpowiedź,
Potrzebuję małego wyjaśnienia. Czy w pliku CSV potrzebna jest dokładna ścieżka, czy wystarczy nazwa? Bo obecnie, kiedy stosuję manipulację,
Rozumiem to:
Z góry dziękuję
Pełna ścieżka. (W przeciwnym razie nie będzie mógł wiedzieć, gdzie plik jest przechowywany)
W załączeniu znajduje się przykład spakowanego pliku csv, stworzonego dla Visiativ dla starego błędu.
BOM - Découpe.zip (344 bajty)
A dla formatu csv w Excelu (bardzo ważne, w przeciwnym razie nie działa):
Bardzo dziękuję za odpowiedzi, udało mi się zrobić to co chciałem!
Nie ma sprawy!
Witaj @julien.perrussel
Czy możesz zamknąć temat, wybierając odpowiedź, która najbardziej Ci pomogła.
Dziękuję! Do zobaczenia wkrótce
Pozdrowienia
Oops!
Jedna jaskółka sprawi, że wiosna
Witam;
Mam małe pytanie nie na temat dotyczące zrzutu ekranu @sbadenis
Reguła " zmiany nazwy " wskazana w " Konwerterze wsadowym ":
Czy jest to domyślna reguła, która jest aktywowana przy każdym uruchomieniu narzędzia?
… Zadaję to pytanie, ponieważ spędziłem kilka godzin na infolinii Visiativ, prosząc ich o " cofnięcie " tej zasady i zastąpienie jej moimi osobistymi zasadami zmiany nazwy...
na próżno. Wraca losowo na wszystkich stanowiskach naszej firmy...
A w domu?
Pozdrowienia
Ta reguła zmiany nazwy jest rzeczywiście domyślnie włączona na mojej stacji roboczej (ostatnia reguła mojego utworzenia jest domyślnie zapisana), ale nie na innych stacjach roboczych.
Z drugiej strony używamy więcej makr do eksportu dxf i kroków, więc trudno jest Ci odpowiedzieć (kolejna potrzeba dostosowania)
Dziękujemy @sbadenis
To było tylko informacyjne...
Przyznam, że ja również czuję się "zobowiązany" do tworzenia własnych makr, aby zrekompensować coraz liczniejsze niedociągnięcia czy błędy płatnych narzędzi Visiativ... (i tak są drogie...)
Muszę im jednak podziękować za zachęcenie mnie do ubrudzenia sobie rąk programowaniem VBA, naprawdę zaczynam to lubić.
… Nadal mam duże obawy (a nawet obawy), kiedy wypuszczą nową wersję Smartproperties.
Pozdrowienia.