Eksport treści z esuisse do obrazu wektorowego za pomocą CATIA

Witam

Chciałbym wykorzystać zawartość szkicu CATIA do wykonania obrazu wektorowego.

Czy masz jakieś pomysły, aby to zrobić?

Najwyraźniej nie mogę wyeksportować mojego szkicu do warsztatu kreślarskiego. To mogło być rozwiązanie, ponieważ z warsztatu kreślarskiego można eksportować elementy wektorowe.

Z góry dziękuję za pomoc.

Witam

Aby zobaczyć szkice w środowisku Kreślenie, należy kliknąć prawym przyciskiem myszy ramkę widoku/właściwości, a następnie wybrać następującą opcję

W przeciwnym razie narzędzie do przechwytywania obrazów Catia tworzy obrazy wektorowe:

2 polubienia

Witam

Możesz również skorzystać z opcji "kopiuj/wklej", wprowadzasz swój szkic, wybierasz swoje elementy (przez klapę) "KOPIARKA".

W swoim szkicu tworzysz widok, a ty "PASTE" myślisz o zmianie koloru grafiki, ponieważ jeśli na Twoim szkicu elementy były w kolorze białym, będą białe w Twoim szkicu!

1 polubienie

Technika 1 (poprzez warsztat raftingowy) nie działa zbyt często lub jest nieco skomplikowana. Rzeczywiście, problem polega na tym, że potrzebujesz widoku, aby móc modyfikować jego właściwości. Teraz, aby mieć część, musisz wymusić objętość w części, a ja mam tylko szkic w mojej części, ponieważ w moim dość specyficznym zastosowaniu używam szkicu tylko do tworzenia geometrii płaskiej.

Z drugiej strony technika 2 działa. Super. Mam więc rozwiązanie.

Dziękuję za pomoc.

Nie musisz mieć "woluminu", aby wygenerować widok,  musisz skonfigurować konfigurację generowania widoku.

Aby to zrobić, gdy jesteś w pustym rysunku (bez widoków), kliknij w menu "narzędzie / opcje"

Tak więc, gdy utworzysz widok, wygeneruje on cały szkielet, którym jest Twój szkic , bez konieczności posiadania żadnych "solidnych" ;)

3 polubienia