Cze wszystkim
Możliwy jest eksport zespołu składającego się z kilku części w formacie STEP. Ale czy możemy wyeksportować ze złożenia kilku części w STEP, tak aby każda oddzielna część była w formacie STEP, a nie globalnym STEP.
Z góry dziękuję
Cze wszystkim
Możliwy jest eksport zespołu składającego się z kilku części w formacie STEP. Ale czy możemy wyeksportować ze złożenia kilku części w STEP, tak aby każda oddzielna część była w formacie STEP, a nie globalnym STEP.
Z góry dziękuję
Witam;
O ile mi wiadomo i rozmawiałem o tym kilka miesięcy temu, niestety nie !!
Cédric.
Witam
Jaki jest sens tego robić?
Czy nie jest korzystniej mieć tylko jeden plik do wysłania, wiedząc, że oprogramowanie, które pobierze krok, samo poradzi sobie z odtworzeniem plików x części?
Chyba, że problem bierze się właśnie z tego, że oprogramowanie, do którego wysłałeś, nie odtwarza części x. Czy to wszystko?
@+
Witam
Rzeczywiście, kopia zapasowa w STEP nie pozwala na eksport oddzielnych komponentów.
Z drugiej strony, jeśli możesz eksportować w IGES, możliwe jest zapisanie komponentów zespołu w osobnych plikach.
Pozdrowienia
Cześć @ Sebastien
i tak
Każda sztuka musi być wysłana osobno , podobnie jak montaż
aby móc prawidłowo potraktować temat
istnieją interfejsy API, które pozwalają to zrobić automatycznie (w nocy w zależności od wielkości pomieszczeń i liczby plików)
@+ ;-)
Witam
Osobiście to działa dla mnie.
Kiedy zapisuję swój zespół, jest on również przycinany w STEP.
@tomalam
A kiedy otworzysz swoje części w swojej mieszance...
To prawda, że widzimy akcje...... Ale czy naprawdę je masz?
bez niego, aby umieścić je w twojej przestrzeni magazynowej?
@+ ;-)
W rzeczywistości służy do archiwizacji. Kiedy składam przyszłe zamówienie na część, która ma zostać wyprodukowana, wysyłam podwykonawcy tylko etap części, a nie cały montaż. Mógłbym to robić jeden po drugim, ale teraz mam zespół składający się z 45 części. Stąd moje pytanie, czy można wykonać te kroki osobno w jednej operacji.
Dziękuję za odpowiedzi.
@giraud.sebastien73 powiedział:
Miałem pewne podejrzenia, dlaczego zadałeś to pytanie.
Pomijając możliwość w IGES, dla oczyszczalni ścieków jest to niemożliwe.
Będziesz musiał zdecydować się nagrywać je jeden po drugim!
Odwagi ;)
Cédric.
Ponownie
Za pomocą tego narzędzia można:
http://www.lynkoa.com/store/fr/tools-et-macros/utilitaire-batchconverter.html
Jeśli robisz to bardzo często, może się to bardzo szybko zwrócić!
Jeśli jesteś klientem Axemble, jest to jedno z narzędzi dostępnych w ramach subskrypcji MyCadServices.
@+
@gt22 tak, kiedy otwieram swoją akcję, mam ją mieć!
Co więcej, kiedy otwieram swoją część, nie szuka jej, ponieważ istnieje tylko w formacie STEP i nie ma jej w mojej przestrzeni.
Z drugiej strony jestem na Creo, więc może być trochę inaczej....