Tak, to jest rozwiązanie, mogę tworzyć "fałszywe" przewody za pomocą ekstruzji.
Ale biorąc pod uwagę liczbę zespołów, które muszę wyeksportować, liczbę sznurków do przerobienia za pomocą wytłaczania (powiedzmy, że jest ich dużo) na zespół, równie dobrze mogę być szczery, będzie to bardzo, bardzo długie! W tym czasie ślusarz będzie w gotowości i będzie się opóźniał, a terminy ostatecznie nie zostaną dotrzymane.
W świetle Twoich odpowiedzi, to, o co pytam, wydaje się niewykonalne i uważam za wstyd włączać do soliworks funkcję szwów lutowniczych, a nie móc jej później wykorzystać do pracy nad nią w innym oprogramowaniu, ponieważ nie jest ona brana pod uwagę w eksporcie plików.
Jeśli masz Solidworks 2010 lub 2011, możesz wygenerować swoje spoiny za pomocą funkcji i tam utworzyć część spoiny. Co było świetne do neutralnego przesyłania plików, ponieważ lut był częścią, ale porzucili to od 2012 roku... Podobała mi się ta pozycja... Zobacz linki:
Mam też 2016, ale wy ewoluowaliście ze wszystkimi wersjami??? Jeśli tak, możesz majsterkować. Jeśli masz starą wersję Solidworks 2010 w swoich archiwach, możesz zainstalować ją na swojej stacji roboczej lub innej i utworzyć spoiny na swojej części, najpierw generując oczyszczalnię ścieków za pomocą 2016...