Rozszerzenie Topsolid

Witam wszystkich, szukam informacji na temat otwierania plików topsolid z rozszerzeniem topprt i topopnpkg.

Nawet z TopSolid 7.9 (wersja próbna) nie  mogę ich otworzyć. Z góry dziękuję.

PS: Nie znam topsolid, ale bardziej solidworks

Z góry dziękuję

Witam

PRT to skrót od PART, co oznacza monetę.

Do drugiego wciąż szukam

Dziękuję, pomyślałem, że tak jak solid, plik może być częścią, drugi to część pobrana na tracepart, ale moim pb jest możliwość otwarcia tych plików, aby zapisać je w kroku, aby otworzyć je pod solidem, a także skorzystać z faktu, że znam topsolid.

Ale jeśli pochodzi z TracePart, dlaczego nie pobrać bezpośrednio wersji SolidWorks, STEP lub IGES?

2 polubienia

Chciałem zrobić test pliku tracepart w formacie TopSolid, aby sprawdzić, w jaki sposób TopSolid przeniósł pliki. Ale topsild nie otwiera pliku z tracepart.

W rzeczywistości, gdy chcę otworzyć plik "topsolid. TopPrt" z katalogu Windows mam komunikat  : wiersz opcji dostępnych w wierszu poleceń, z opcjami -a, -c i innymi

Wszystko po to, aby zrozumieć, jak działa topsolid, ponieważ dostałem pliki topsolid z rozszerzeniem topprt (których nie mogę otworzyć za pomocą topsolid, aby zaimportować je w formacie krokowym dla solidworks).

załączyłem plik, jeśli ktoś go otworzy niech mi powie o zastosowanej metodzie

topsolid.topprt

Witam

Czy ktoś może mi powiedzieć, czy może otworzyć plik załączony do poprzedniej wiadomości.

Jeśli tak, daj mi procedurę (nie znając Topsolid)

i jak otworzyć plik z tracepart

kiedy mówisz: "Właściwie, gdy chcę otworzyć plik "topsolid. TopPrt" z katalogu Windows mam komunikat  : wiersz opcji dostępnych w wierszu poleceń, z opcjami -a, -c i innymi"

Próbujesz otworzyć plik, klikając dwukrotnie w Eksploratorze Windows.

Czy ikona pliku jest naprawdę ikoną topsolid?

Co się stanie, jeśli najpierw otworzysz TopSolid i przejdziesz przez menu plik/otwórz?

Jeśli otworzysz TopSolid i przeciągniesz plik do okna graficznego oprogramowania, czy to zadziała?

Czy sprawdziłeś, czy wersja oprogramowania jest zgodna z wersją Twojej części?

Jeśli chcesz przejść przez format eksportu między topsolid i solidworks, użyj zamiast tego parasolid.

Dziękuję za pytania.

Udzieliłem odpowiedzi zgodnie z pytaniami, mam nadzieję, że przyda Ci się to w rozwiązaniu mojego PB.

Z góry dziękuję

Próbujesz otworzyć plik, klikając dwukrotnie w Eksploratorze Windows.

· Brak ikony Topsolid. pomimo rozszerzenia pliku "XXXX.topprt"

Dokładnie po dwukrotnym kliknięciu pojawia się okno z komunikatem " lista opcji w wierszu poleceń "

Co się stanie, jeśli najpierw otworzysz Topsolid i przejdziesz przez menu plik/otwórz?

· Nie mam pliku/otwartego

Jeśli otworzysz TopSolid i przeciągniesz plik do okna graficznego oprogramowania, czy to zadziała?

· Nie znam topsolid i nie wiem, jak to działa, jeśli możesz mi to wyjaśnić, jestem zainteresowany

Czy sprawdziłeś, czy wersja oprogramowania jest zgodna z wersją Twojej części?

· Nie znam wersji początkowego pliku

Jeśli chcesz przejść przez format eksportu między topsolid i solidworks, użyj zamiast tego parasolid.

Minęło kilka lat, odkąd korzystałem z Topsolid, ale ogólnie oprogramowanie CAD i wszystkie programy działające w systemie Windows mają równoważne zachowania podczas otwierania plików.

Co się stanie, jeśli najpierw otworzysz Topsolid i przejdziesz przez menu plik/otwórz?

· Nie mam pliku/otwartego

To ciekawe. Powinieneś mieć menu plików (prawdopodobnie w lewym górnym rogu okna) i otwartą funkcję w tym menu (jak we wszystkich programach Windows)

· Brak ikony Topsolid. pomimo rozszerzenia pliku "XXXX.topprt"

Dzieje się tak, ponieważ rozszerzenie nie jest dołączone do oprogramowania. Możesz spróbować kliknąć plik prawym przyciskiem myszy i wybrać "otwórz za pomocą". Jeśli nie oferuje Topsolid, klikasz przeglądaj i idziesz szukać programu uruchamiającego oprogramowanie.

1 polubienie

Aby .pkg go w Top solid V7.9, musisz wykonać akcję " importuj pakiet" , klikając prawym przyciskiem myszy nazwę projektu

doc.docx
1 polubienie