Ekstrakcja planów detali z mechanicznie spawanego zespołu utworzonego w częściach

Cze wszystkim

Powierzono mi modyfikacje, które miały być wykonane w maszynie spawanej mechanicznie. Okazuje się, że wszystkie podzespoły spawane mechanicznie powstały w Part. (zdjęcie poniżej)

assemblage PART

Wszystkie części zostały przekonwertowane, a montaż został przerobiony. (zdjęcie poniżej)

Szczegółowe plany zostały wykonane z fragmentów wydobytych na potrzeby tej sprawy. 

Moje pytanie jest następujące: jeśli zmodyfikuję plik PART (zespół narysowany w 1 kawałku), to czy jest jakiś związek między 2?

Eksplorator Solidworks znajduje wyszarzone  łącze między tymi dwoma. (zdjęcie poniżej)

Kolejne pytanie:

Mam również ogólne plany wykonane z zespołu narysowanego w PRT (jak na zdjęciu 1), ale bez wyodrębniania części, poza ukrywaniem wszystkich komponentów, których nie widzę.

Czy macie dla mnie rozwiązanie?

Z góry dziękuję

Witam

Osobiście, gdy mam coś takiego do zrobienia, planuję SLDPRT robiąc "Select bodies" na każdym widoku lub chcę różne podzbiory i wybieram żądane zestawy.

Innym rozwiązaniem byłoby utworzenie stanów wyświetlania dla każdej grupy podzbiorów, z doświadczenia wynika, że to rozwiązanie jest preferowane dla większej stabilności.

Rzeczywiście, ręczne ukrywanie każdego ciała jest nie do opanowania.

Do rysunku ok.

Ale co ze zmianami w SLDPRT? Czy istnieje powiązanie między kompletnym podwoziem SLDPRT a wyjętymi częściami?

Na razie nie widzę żadnych linków (poza tym, że eksplorator solidworks znajduje mi szary link) 

W przeciwnym razie muszę usunąć wszystkie konwersje na objętości i blachę, aby zmodyfikować podwozie i podzielić wszystkie części?

Chodzi o to, że nie wiem, jak zabrać się do tego typu DAO

Nie, gdy ciała są zarejestrowane poza spawanym mechanikiem, nie są już powiązane ze źródłowym spawanym mechanikiem. Jaki jest dla ciebie sens w tym, że chcesz wydobyć ciała, aby w pełni zrozumieć problem?

Też

Funkcja "zapisz ciała" pozwala zachować połączenie z oryginalnym spawanym mechanikiem i stworzyć zespół, Czy to jest to, czego użyłeś  ?

Nie wiem, co zostało zrobione, przechodzę kartotekę byłego rysownika.

Mam do wykonania modyfikacje podwozia (ewolucja na zamówienie klienta)

Zainteresowanie wydobywaniem ciał (rejestrowaniem ciał w celu zachowania powiązania) ma na celu rysowanie szczegółów.

To, co robiono w przeszłości, to szczegółowe rysunki poprzez ukrywanie elementów całego podwozia SLDPRT. Ale także rysunki szczegółów wydobytych fragmentów, które nie mają między nimi widocznego związku.

Znajduję się więc z podwoziem do modyfikacji, nie wiedząc, jak je zabrać i wiedzieć, czy jest naprawdę użyteczne.

Części zostały przerobione na blachę, a następnie na objętości i to na kilku poziomach drzewa projektowego, więc jeśli je zdubluję w aborescencji, usuwa mnie to ze szkiców. Jeśli zmodyfikuję wymiary szkicu, aby zmodyfikować podwozie, wszystko zmieni kolor na czerwony, ponieważ nic nie następuje.

Oprócz tego przy każdej przebudowie potrzeba ponad 348 funkcji do odbudowania, co jest długim czasem

W takim przypadku rejestracja ciał i utrzymywanie ich w powiązaniu ze spawanym mechanikiem nie rozwiąże problemu, wiedząc, że aby zmodyfikować korpusy, będziesz musiał zmodyfikować podstawową spawaną mechanikę...

Dla mnie dwie opcje:

- Wykonaj ponownie czysty montaż, przerabiając każdą część z ustawieniami, które są w porządku.
- Poświęć trochę czasu na zrozumienie budowy spawanego mechanika.

Konwersje objętościowo-blaszane nie są aż tak poważne, z drugiej strony nie jest to czysty projekt, rzeczywiście...

Możesz użyć paska blokującego, aby zablokować odtworzenie niektórych funkcji, zaoszczędzi to Twój czas!

1 polubienie