Wyodrębnianie wszystkich ikon solidworks

Witam

Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest łatwe odzyskanie wszystkich ikon używanych w solidworks? Ikona funkcji szkicowania w skrócie suma 

Dziękujemy za Twoją opinię 

Witam

Jeśli klikniesz prawym przyciskiem myszy pasek zadań, kliknij Dostosuj, a w zakładce poleceń znajdziesz wszystkie przyciski

1 polubienie

Witam

Jeśli przejdziesz do Narzędzia, Dostosuj,  Paski narzędzi i sprawdzisz je wszystkie, myślę, że będziesz mieć wszystkie ikony.

Cdt

Fred

1 polubienie

Zobacz również ten link, który podaje procedurę, której należy przestrzegać

http://www.mycadblog.fr/raccourcis-et-astuces-dans-solidworks-2-2/

1 polubienie

Kiedy mówisz "odzyskaj", masz na myśli pliki ikon lub wyświetlanie funkcji w oprogramowaniu?

Jeśli ma to na celu wyświetlenie funkcji, postępuj zgodnie z radami zawartymi w innych odpowiedziach.

Jeśli ma to na celu odzyskanie obrazów i wykorzystanie ich w innym miejscu (np. przypomnienie lub spersonalizowane instrukcje), będziesz musiał wykonywać powtarzalną gimnastykę. Będziesz musiał wyodrębnić ikony z różnych plików *.exe / *.dll / *.icl, które znajdują się w różnych katalogach instalacyjnych oprogramowania.

W Internecie dostępne jest darmowe oprogramowanie, które na to pozwala. Baw się dobrze, spędzisz tam trochę czasu.

3 polubienia

O ile dla mnie jest to rzeczywiście kwestia odzyskania plików źródłowych obrazów 

Nikt nie wie, w którym pliku szczegółowo się zagłębić? 

Możesz spróbować w pliku exe SolidWorks (SLDWORKS.exe), może być kilka ikon, jeśli nie, to jest w DLL, a jest ich wiele!

W przeciwnym razie najprostszym sposobem jest utworzenie skrótu do SolidWorks i zmiana ikony we właściwościach oraz sprawdzenie, na który plik wskazuje, oraz czy jest kilka innych interesujących ikon.

Ale odzyskanie ich wszystkich będzie skomplikowane!

Po użyciu iconsextract_1-47_en_15463

Dostałem ponad 1700 ikon, ale żadna nie odpowiadała symbolom, takim jak szkic prostokąta lub wyciągnięcie W skrócie, mały początek

vsflex8n_207.zip
1 polubienie

Wygląda na to, że ikony oprogramowania znajdują się częściowo w następujących plikach:

Dsgnchkresu.dll
EModelReviewerRes.dll
imageres.dll
mfc42.dll
mfc42u.dll
mmres.dll
mmsys.cpl
moricons.dll
mqsnap.dll
mqutil.dll
msident.dll
msidntld.dll
msieftp.dll
...
Program do ekstrakcji MaD umożliwia znalezienie ich wszystkich.

Ta ikona?

http://help.solidworks.com/2014/English/SolidWorks/sldworks/doc1292868178828.image

Obrazy wszystkich ikon można znaleźć  na stronach pomocy SolidWorks, a następnie utworzyć ikonę.

Tak, na przykład, myślę, że zamierzam zassać witrynę pomocy, aby odzyskać wszystkie obrazy

1 polubienie