Ekstrakcja części STEP

Witam wszystkich, nie mogę znaleźć sposobu na wyodrębnienie części w formacie STEP z zestawu nagranego również w STEP? Z góry dziękuję

Trochę zaskoczony, że prawdziwemu Michaelowi @scofield udaje się wydostać z każdego pokoju! :grin:
Albo twój krok ma postać linku, więc musisz go przerwać, albo jest to zespół z kilkoma częściami (zapisany prawy przycisk myszy)
Albo jest to fragment z wieloma bryłami, albo nie (wszystkie połączone), jeśli wiele brył zapisuje się jako kopię i zachowuje tylko niezbędną bryłę.

W każdym razie, aby lepiej pokierować zrzutem ekranu menedżera drzewa, przydałby się lepszy zrozumienie potrzeby i sposobu, w jaki plik jest zaprojektowany.

3 polubienia

Dziękuję za odpowiedź, to normalny montaż, który nagrałem jako krok. Chodzi o to, aby zwolnić tylko jedną część (przykład: część blaszaną dla dostawcy) w kroku...

Poniżej znajduje się ekran FeatureManager

=> Na tym polega problem z tatuażem na plecach... :sweat_smile:
Ryzyko polega na tym, że skręcisz w złą stronę...

Zgadzam się z @sbadenis za wszystkie jego odpowiedzi, dodam, że przed pierwszym importem STEP-a trzeba wyłączyć opcje interkonektu 3D...

(Pod warunkiem, że jest to zgromadzenie...)

image

W przeciwnym razie, jeśli jest już za późno na wyłączenie połączenia 3D, musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy KROK, a następnie " Przerwij link ", aby móc wchodzić w interakcję z plikiem STEP:
image

3 polubienia

Import kroku został wykonany za pomocą opcji (narzędzie do importu opcji) na aktywacji połączenia 3d, więc jest to link do pliku kroku rozpoznawalny po strzałce na ikonie zespołu (patrz ten link)

Aby go złamać, kliknij prawym przyciskiem myszy zestaw tutaj:

Następnie przerwij łącze pamięci lub coś podobnego. (w menu wyświetlanym po kliknięciu prawym przyciskiem myszy)

2 polubienia

Rzeczywiście, zerwanie linku jest tym, czego szukałem, z drugiej strony, klikając prawym przyciskiem myszy w drzewie zapisu, oprogramowanie nie oferuje mi kroku, zapisuje go mi natywnie sldws, pytanie brzmi, czy osoba trzecia może wykonać tę ekstrakcję za pomocą wcześniejszej wersji sldws?

Dziękuję za odpowiedzi!!

Prawdziwe pytanie brzmi: czy to naprawdę ten prawdziwy? :smiley:

1 polubienie

Jeśli chcesz zachować go jako krok, rozpakuj go jako sldprt, a następnie zapisz go jako krok.

1 polubienie

Nie, nie można wyodrębnić części schodkowej bezpośrednio z pliku zespołu schodkowego.

Wątpię, żeby to był Michel Scofield, wersja francuska, ale nie tak dobra.
Pewnego dnia uciekł z klasy po dzwonku, coś szalonego! :joy:

4 polubienia

Znacznie lepiej radzi sobie z blachą.

5 polubień

Tak, jak to działa, ale nie jestem pewien, czy z wcześniejszą wersją przetestuję to, powiem ci...

Stopień 203 lub 214 można otworzyć niezależnie od wersji oprogramowania.

Cóż za gra słów!
@Sylk oto jestem z ekstremalną konkurencją! :laughing:

2 polubienia

Witaj @Scofield , Jaka jest twoja obecna wersja?

Wszystkie te w tym temacie są doskonałe, począwszy od Twojego, który nas zainspirował :+1:

2023 SP5, ale zamierzam przetestować na 2022, teoretycznie powinno działać, chyba że zablokowali manipulację... Ciąg dalszy jutro

Więc przepraszam, że ci zaprzeczam, ale znalazłem na to sposób:

1 — Częściowe zapisywanie kroku ASM

2 - otwórz > część w " Ciała objętościowe "
image
Kliknij prawym przyciskiem myszy część docelową > wstawić do nowej części

3 - Nagrywanie w kroku

Z definicji nie przechodzę od kroku do kroku, ale od kroku>części>kroku, musi działać od nowej wersji do starej... bo taki jest cel w moim przypadku...

Udało mi się wydostać z tego pokoju @sbadenis :upside_down_face:

Jeśli to był ten manip, o którym myślałeś brawo

1 polubienie

OK, to działa, jeśli tak mówisz, ale wydawało mi się, że u podstawy chciałem to zrobić krok po kroku. W takim przypadku, jeśli zapiszesz ASM w kroku, dlaczego nie wyodrębnić żądanych części w kroku z ASM?
Ale hej, każdy robi, co chce

Z metodologią i w alternatywny sposób; W końcu to Ty naprawdę jesteś tym prawdziwym.

1 polubienie

Mała historia polega na tym, że wysłałem krok asm do osoby trzeciej, która ma wcześniejszą wersję i chce wyodrębnić krok z tego zestawu, to wszystko :wink: