Wyodrębnij plik eDrawing

Witam wszystkich,

Kto zna to oprogramowanie, które pozwala wyodrębnić 3D z pliku eDrawing (.easm), a zwłaszcza wyeksportować go później w formacie STL i NAWET jeśli opcja "zezwalaj na eksport" nie jest zaznaczona.

http://www.torro-softworks.com/ (View2Vector64).

Działa z prostymi kształtami (próbowałem z 2 prostokątami), ale z drugiej strony na skomplikowanych powierzchniach nie warto.
Czy pliki eDrawing są naprawdę dobrze chronione? Czy ktoś zna to oprogramowanie?

Miłego dnia wszystkim ;)

z wyjątkiem obszaru eDrawing, jeśli funkcja eksportu .stl została zweryfikowana przez właściciela. W przeciwnym razie, jeśli nie jest to możliwe

Chodzi o to, że ten, kto go tworzy, kto nie chce, aby nadawało się na przykład do druku lub było używane jako kawałek

Osobiście pracuję nad tym zagadnieniem od jakiegoś czasu i mimo różnych prób nadal nie udało mi się przekonwertować pliku na użyteczny format.

Czytaj:

http://grabcad.com/questions/how-do-i-convert-stl-graphics-to-a-solid-model

Ale to oprogramowanie pozwala na konwersję eDrawing do STL, a tym samym umożliwia odczyt pliku części w Solidworks.

Witam

Czemu nie, ale w przypadku STL nic z tym potem nie robimy, więc to się nie zmienia, to nadal jest wizualizacja. Możesz po prostu wydrukować go w 3D w mgnieniu oka, ale ponieważ działa tylko w przypadku prostych części....

@+

@Batch123

Jest to poprawne dla elementu rysunku .ept, ale czy to przekształca .easm w zespół czy .część?

Z pliku EASM można go wyeksportować do formatu STL, a następnie udostępnić i prawdopodobnie wykonać na nim pomiary, gdy nie jest aktywowany.

Potwierdzam, że możesz eksportować w STL, gdy opcja nie jest aktywna, a następnie importujesz go w objętości do Solidworks i możesz na nim mierzyć.
Więc wtedy możemy zapisać go w . CZĘŚĆ
Zasadniczo jest to obejście opcji "Włącz eksport STL" i "Zmierz".

A ja bym dodał, że dzięki rozpoznaniu funkcji możliwy jest (do pewnego stopnia) powrót do funkcji pierwotnych.

Tu! Dziękuję!

W związku z tym pliki eDrawing nie są chronione

Widocznie. Ale działa tylko w przypadku "prostych" plików. Patrzę na trochę większe pliki.