Wyodrębnij wszystkie woluminy ze wszystkich moich tabel rodziny PRT w zestawie

Witam

Chciałbym wykonać stosunkowo prostą operację w tym pomyśle, ale mam problem z implementacją: Odzyskaj wolumin wszystkich moich PRT.

2 kroki w mojej logice:

1 — Utwórz niestandardową właściwość VOLUME obliczoną na podstawie pola obliczeniowego SW-Volume@SolidWorks. Mogę to zrobić za pomocą właściwości wsadowych (nawet jeśli poproszę o wyodrębnienie, przypisanie właściwości, a następnie zarchiwizowanie, a moje pliki nie zostaną zarchiwizowane po operacji).

2 - Pobieranie tej właściwości za pomocą odzyskiwania danych i pliku szablonu.

Mój pb polega na tym, że wyjmuję dane z pliku, ale kolumna woluminu pozostaje niewypełniona. ale otwierając PRT mam właściwość i wartość.

Idealnie byłoby, gdybym miał wiele plików rodziny części i chciałbym mieć wolumin dla każdej konfiguracji.

Jeśli ekspert może mi pomóc...

Z góry dziękuję

W rzeczywistości mogę to robić źle, to, czego chcę, to odzyskać w Excelu wszystkie woluminy wszystkich moich części ze wszystkimi konfiguracjami.

Dzięki integracji z mycadtools można odrzucić różne konfiguracje, pobrać właściwość (wolumin), a następnie wyeksportować do pliku uzyskane wartości.

Nie wiadomo jeszcze, jak stworzyć swoją regułę.

Ale powinieneś dostać to, czego chcesz

1 polubienie

Dziękuję za to pierwsze podejście, ale...

Mogę przypisać właściwość za pomocą integration lub batchproperties,

Mogę wyodrębnić plik z kolumną VOLUME, ale ta kolumna pozostaje pusta, podczas gdy po otwarciu PRT mam wartość.

Z drugiej strony dzięki DATARECOVERY zrozumiałem, że oprogramowanie wydobywa tylko te wartości, które są na karcie i tej zmiennej nie ma w tej chwili na moich kartach.

To może to wyjaśniać, ale nie widziałem, jak z integracją eksportować wartości.

Nie sprecyzowałem, ale jesteśmy na SW17 + EPDM17.